Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2021, 17:26
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Elon Musk svojou vôľou znova ohýba trh s kryptomenami. Stačil 1 tweet a dogecoin stúpol o 25 %

Elon Musk svojou vôľou znova ohýba trh s kryptomenami. Stačil 1 tweet a dogecoin stúpol o 25 %
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
ZAUJÍMAVOSTI ELON MUSK
Uložiť Uložené

Nie je to prvýkrát, kedy slová lídra Tesly otriasli kryptomenami.

Elon Musk na Twitteri oznámil, že Tesla čoskoro prijme dogecoin ako platidlo za časť svojho tovaru. Jedna krátka veta stačilo na to, aby cena kryptomeny v priebehu niekoľkých hodín vzrástla o 18 %, informuje Gizmodo.

Hodnota dogecoinu je aktuálne 0,20 dolára. Historický vrchol dosiahla v priebehu mája, keď vystúpila na 0,71 dolára. Pre porovnanie, cena bitcoinu je v súčasnosti približne 47 000 dolárov.

Dogecoin
Dogecoin Zdroj: Google screenshot

Maximum populárna kryptomena bitcoin dosiahla v novembri, keď mala hodnotu 68 007 dolárov. Ethereum ma aktuálne hodnotu 3 810 dolárov a rekord zaznamenalo v novembri, keď si si ho mohol odkúpiť či predať ho za 4 806 dolárov.

Multimiliardár a aktuálne najbohatší človek na svete Elon Musk je v oblasti technológií veľmi rešpektovaným človekom. Na jeho kredibilite mu nedávno pridal aj slávny magazíne Time, ktorý ho označil za osobnosť roka 2021. „Málo jednotlivcov malo na život na Zemi, a potenciálne aj na život mimo Zeme, väčší vplyv ako Musk,“ objasnil šéfredaktor Time toto rozhodnutie.

Domov
Zdieľať
Diskusia