Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. decembra 2021, 13:03
Čas čítania 0:50
Kamila Šebestová

Ministerstvo zdravotníctva spúšťa kampaň Darujme si Vianoce. Pri očkovaní budeš môcť stretnúť aj známe osobnosti

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Vláda sa chystá očkovať v 92 nemocniciach. Zmobilizuje tiež 178 výjazdov.

Vláda spúšťa od zajtra mobilizačný očkovací týždeň. Chystá sa očkovať v 92 nemocniciach a poliklinikách, 19 veľkokapacitných centrách a 602 ambulanciách. Bude tiež organizovať 178 očkovacích výjazdov. Na očkovanie obyvateľov pozýva v rámci kampane Darujme si Vianoce. 

V očkovacích centrách budeš môcť podľa ministra Lengvarského stretnúť aj známe osobnosti z kultúrnej či športovej oblasti. Speváci, herci či športovci majú svojou prítomnosťou v očkovacích centrách motivovať ľudí k očkovaniu. 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský zdôraznil, že kampaň by mala prebehnúť úspešne. Podľa prieskumu ministerstva (ktorý by malo zverejniť) o očkovaní uvažuje 68 percent obyvateľov Slovenska. Zatiaľ však vakcínu dostalo približne 50 percent ľudí. 

Minister zároveň dodal, že ďalšie uvoľňovanie opatrení v súvislosti s pandémiu koronavírusu sa bude týkať očkovaných a ľudí, ktorí prekonali chorobu covid-19.

O zákaze návštevy rodiny počas vianočných sviatkov bude vláda diskutovať na svojom zasadnutí. Predtým sa stretáva s odborníkmi. Podľa ministra počet pacientov v nemocniciach je stabilný.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Intenzívne očkovanie sa začína už od zajtra. Presný harmonogram nájdeš na stránke jednotlivých krajov. Ministerstvo na Facebooku postupne zverejňuje všetky informácie o mobilizačnom týždni. 

Pre efektívnejší manažment záujemcov o očkovanie ministerstvo odporúča registrovať sa na stránke www.korona.gov.sk.

„Bude umožnené aj očkovanie bez predchádzajúcej registrácie, no v prípade vysokého záujmu budú uprednostnení tí, ktorí sa zaregistrovali a bol im pridelený termín,“ objasnilo MZ SR.

Domov
Zdieľať
Diskusia