Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2021 o 11:30
Čas čítania 4:39
Adrián Lukáč

Týždeň v športe: Hororová nehoda v F2, kontroverzná titulová bitka v F1, MS vo florbale a Mbappé s Lewandowským asi do Realu

Týždeň v športe: Hororová nehoda v F2, kontroverzná titulová bitka v F1, MS vo florbale a Mbappé s Lewandowským asi do Realu
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tradičný výber najzaujímavejších udalostí zo sveta športu za uplynulý týždeň.

Pošas minulého týždňa Tomáš Tatar potvrdil, že jeho strelecká forma stúpa, a objavili sa aj zaujímavé informácie v súvislosti s možnými prestupmi vo futbale. Bol Oktagon 29, stala sa hororová nehoda v F2, boli sme svedkami predposlednej titulovej bitky F1, ktorá je úplne na hrane, a konali sa aj majstrovstvá sveta vo florbale mužov aj žien. Poďme na to.

Tomáš Tatar sa v drese Jersey rozbehol

Tomáš Tatar v lete menil dres a jeho úvod sezóny v New Jersey Devils nebol úplne podľa predstáv. V posledných týždňoch sa však zdá, že „Tuna“ sa už v novom drese dostal do svojej starej formy a jeho produktivita je na úrovni, na akú sme u neho zvyknutí.

V uplynulom týždni odohrali Devils štyri zápasy, z ktorých prvý vyhrali a zvyšné tri prehrali. A práve pri troch prehrách svojho tímu slovenský útočník zakaždým bodoval, keď si v nich pripísal 2 góly a 1 asistenciu. Celkovo už má na svojom konte v tejto sezóne 12 bodov za 5 gólov a 7 asistencií. Jeho zatiaľ posledný gól po peknom úniku si môžeš pozrieť vo videu nižšie v čase od 4:35.

Veľké prestupové špekulácie vo futbale

Na futbalovom trhu s hráčmi sa čoraz viac začínajú objavovať informácie o možných prestupoch najväčších hviezd, ktoré by sa mohli uskutočniť v lete.

Mbappé a Lewandowski do Realu Madrid

Španielsky denník AS informuje, že Kylian Mbappé v lete sľúbil, že v roku 2022 prestúpi do Realu Madrid. Hviezdnemu mladíkovi vyprší po sezóne v PSG kontrakt a o nový zatiaľ nejaví záujem. Je teda možné, že by mohol prestúpiť úplne zadarmo.

Odporúčané
Raz máš kopec energie, inokedy ťa vyčerpá aj minimálna záťaž? Na tvoj výkon vplýva táto zásadná vec, využi ju vo svoj prospech Raz máš kopec energie, inokedy ťa vyčerpá aj minimálna záťaž? Na tvoj výkon vplýva táto zásadná vec, využi ju vo svoj prospech 9. júla 2024 o 10:00

Záujem prestúpiť na Santiago Bernabéu má podľa AS aj Robert Lewandowski, ktorému nedávno len tesne ušlo ocenenie Zlatá lopta pre najlepšieho hráča pôsobiaceho v Európe za uplynulý rok. Poľský strelec obliekajúci dres Bayernu Mníchov vraj svojmu agentovi povedal, aby ho čo najskôr dostal do madridského klubu.

lewandowski
Zdroj: Twitter/Robert Lewandowski

Ak by sa oba prestupy stali pred ďalšou sezónou, Real Madrid by mal pravdepodobne najlepší útok na svete v zložení Mbappé, Lewandowski, Benzema. Otázne je, ako by na to reagovali vychádzajúce hviezdy Realu Madrid Vinícius Junior a Rodrygo, od ktorých sa očakáva, že by mali dlhodobo zostať v Madride.

Cavani do FC Barcelona

Podľa denníka The Times má Edinson Cavani záujem prestúpiť do FC Barcelona. Uruguajčan je aktuálne zranený, no jeho pozícia sa v Manchestri United od príchodu Cristiana Ronalda výrazne oslabila. V aktuálnej sezóne neodohral v drese červených diablov ani jeden zápas celý a v niektorých zápasoch sa dokonca ocitol mimo zostavy.

Jeho záujem o odchod by preto dával zmysel a výber FC Barcelona by nebol náhodný. Katalánsky veľkoklub hľadá posilu na pozíciu hrotového útočníka, keďže návrat Sergia Aguera pre problémy so srdcom nie je pravdepodobný.

cavani
Zdroj: Twitter/Edi Cavani Official

Oktagon 29

V sobotu sa v Brne konalo MMA podujatie Oktagon s poradovým číslom 29. Diváci boli svedkami viacerých napínavých zápasov, ktoré priniesli taktické bitky, ale aj tvrdé k. o. Výhru technickým k. o. si pripísal mladý slovenský bojovník Roman Paulus, ktorý v treťom kole zdolal Petra Gabala. V druhom česko-slovenskom zápase oslavoval Čech Matěj Kuzník, keď na body zdolal Krisztiana Simona.

Odporúčané
Dolli, Ego, Tomáš Tarr či Marián Gáborík tipujú výsledok odvety storočia medzi Véghom a Vémolom. Kto dostal viac hlasov? (ANKETA) Dolli, Ego, Tomáš Tarr či Marián Gáborík tipujú výsledok odvety storočia medzi Véghom a Vémolom. Kto dostal viac hlasov? (ANKETA) 4. júna 2024 o 12:30

Slovenskí diváci s napätím čakali aj na hlavný predzápas, v ktorom sa predstavil Karol Ryšavý proti Holanďanovi Losenovi Keitovi. Bohužiaľ, Ryšavý ťahal od začiatku zápasu za kratší koniec a už v prvom kole mu Keita uštedril tvrdé k. o. Navyše hneď po zápase vyjadril záujem o zápas s Ivanom Buchingerom.

oktagon29
Zdroj: Oktagon MMA

Vyvrcholením večera bola bitka o titul welterovej váhy medzi obhajcom Davidom Kozmom a srbským vyzývateľom Bojanom Veličkovićom. Zápas priniesol viacero tvrdých momentov na oboch stranách, ale Kozma nakoniec titul obhájil, keď vyhral v štvrtom kole na TKO. Podrobný report z priebehu celého večera Oktagonu 29 si môžeš prečítať v tomto článku.

Hororová nehoda vo formule 2

Spolu s formulou 1 sa na novej trati v Saudskej Arábii predstavila aj séria formula 2. Už po prvých tréningoch padali prvé ohlasy, že trať je vzhľadom na svoju vysokú rýchlosť a úzke múry po celom obvode nebezpečná. Jazdci narazili do bariér v oboch sériách.

Najhorší okamih však paradoxne nemal s traťou ako takou nič spoločné a mohol sa udiať kdekoľvek. Na štarte nedeľných pretekov F2 zostal stáť pilot tímu ART Grand Prix Théo Pourchaire, ktorému sa nepodarilo rozbehnúť svoj monopost a vo vysokej rýchlosti doň zozadu narazil Enzo Fittipaldi. Po hororovo vyzerajúcej nehode riaditeľstvo preteky okamžite prerušilo.

Pourchaire, našťastie, vystúpil z auta sám a zobrali ho do nemocnice. Horšie na tom bol Fittipaldi, ktorý ostal zaseknutý v kokpite svojho monopostu a po vyslobodení ho musel odviezť vrtuľník. Podľa najnovších správ, ktoré na Twitteri zverejnil jeho brat Pietro, je Enzo pri vedomí, zotavuje sa v nemocnici a je na tom lepšie, ako sa pôvodne očakávalo. Utrpel však zlomeninu pravej päty.

Súboj o titul F1 vyhrotený na maximum

Formula 1 sa na rovnakom okruhu, našťastie, zaobišla bez zranení, no priniesla viacero zaujímavých momentov, kontroverzií aj kolízií. Súboj o titul sa maximálne vyostril. Mercedes a Red Bull, rovnako ako aj ich hlavné hviezdy, počas víkendu použili proti súperovi všetky možné zbrane a bojovalo sa na trati aj mimo nej.

Odporúčané
Freestylerka Majka: Futbalistom na Slovensku platia 3 000 eur mesačne, ženy nedostávajú nič (Rozhovor) Freestylerka Majka: Futbalistom na Slovensku platia 3 000 eur mesačne, ženy nedostávajú nič (Rozhovor) 28. mája 2024 o 12:30

Svedkami obrovskej drámy sme boli už v sobotu. V kvalifikácii aj v pretekoch sa očakávalo pohodlné víťazstvo Mercedesu, ktorý má aktuálne vďaka výkonnejšiemu motoru Hamiltona rýchlostne navrch. V kvalifikácii však všetkých zaskočil Max Verstappen, ktorý mal rozbehnuté úplne šialené kolo, počas ktorého tlačil auto na limit a využíval celú šírku trate, čo sa mu v poslednej zákrute vypomstilo a skončil v múre. 

Na štarte tak prvý rad obsadili Mercedesy, za ktorými nasledoval Verstappen. Počas pretekov poradie dvakrát zamiešali červené vlajky a na trati aj mimo nej zavládol úplný chaos, keď Verstappen nepovolene predbehol Hamiltona a riaditeľ pretekov rokoval s Red Bullom o výmene pozícií pred ďalším reštartom.

Boli sme svedkami aj veľmi kontroverznej kolízie medzi Verstappenom a Hamiltonom, keď Holanďan dostal príkaz pustiť pilota Mercedesu pred seba, no ten ho predbehnúť nechcel a zozadu do neho narazil. Nakoniec sa však rýchlostná výhoda Mercedesu ukázala ako rozhodujúca a Hamilton nedal Verstappenovi šancu. Pred poslednými pretekmi sezóny je tak bodový stav na prvých dvoch priečkach úplne vyrovnaný. Detailný priebeh kvalifikácie a pretekov sme ti priniesli v tomto článku.

Majstrovstvá sveta vo florbale

Ženy

Uplynulý týždeň sa konali majstrovstvá sveta vo florbale žien. V základnej skupine slovenská ženská reprezentácia podľahla favorizovaným Švédkam a Fínkam, no v poslednom zápase podľa očakávaní porazila reprezentáciu Nemecka. V osemfinále Slovenky narazili na USA a takisto potvrdili rolu favorita, keď vyhrali vysoko 20 : 0. Následne vo štvrťfinále podľahli favorizovaným Švajčiarkam pomerom 1 : 12. V súbojoch o 5. miesto najskôr porazili Nórsko 5 : 4 a o deň neskôr podľahli Poľsku 3 : 4. Takže na majstrovstvách sveta vo florbale žien Slovensko obsadilo konečné 6. miesto.

Muži

V piatok sa začali aj majstrovstvá sveta vo florbale mužov. Slovensko podľa očakávaní vyhralo svoju skupinu, v ktorej postupne zdolalo USA, Poľsko a Thajsko. Dnes sú na programe ešte záverečné zápasy základnej časti, po ktorých bude nasledovať play-off, v ktorom sa naši pokúsia zabojovať o čo najvyššie umiestnenie.

Odporúčané
F1: Absolútne šialenstvo v Saudskej Arábii. Dve červené vlajky a kolízia Verstappena s Hamiltonom, ktorí majú rovnaký počet bodov F1: Absolútne šialenstvo v Saudskej Arábii. Dve červené vlajky a kolízia Verstappena s Hamiltonom, ktorí majú rovnaký počet bodov 6. decembra 2021 o 8:46

To bolo na tento týždeň z výberu najzaujímavejších udalostí zo sveta športu všetko, ďalší diel ti prinesieme opäť o týždeň.

Domov
Zdieľať
Diskusia