Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2021, 11:30
Čas čítania 4:39
Adrián Lukáč

Týždeň v športe: Hororová nehoda v F2, kontroverzná titulová bitka v F1, MS vo florbale a Mbappé s Lewandowským asi do Realu

Týždeň v športe: Hororová nehoda v F2, kontroverzná titulová bitka v F1, MS vo florbale a Mbappé s Lewandowským asi do Realu
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tradičný výber najzaujímavejších udalostí zo sveta športu za uplynulý týždeň.

Pošas minulého týždňa Tomáš Tatar potvrdil, že jeho strelecká forma stúpa, a objavili sa aj zaujímavé informácie v súvislosti s možnými prestupmi vo futbale. Bol Oktagon 29, stala sa hororová nehoda v F2, boli sme svedkami predposlednej titulovej bitky F1, ktorá je úplne na hrane, a konali sa aj majstrovstvá sveta vo florbale mužov aj žien. Poďme na to.

Tomáš Tatar sa v drese Jersey rozbehol

Tomáš Tatar v lete menil dres a jeho úvod sezóny v New Jersey Devils nebol úplne podľa predstáv. V posledných týždňoch sa však zdá, že „Tuna“ sa už v novom drese dostal do svojej starej formy a jeho produktivita je na úrovni, na akú sme u neho zvyknutí.

V uplynulom týždni odohrali Devils štyri zápasy, z ktorých prvý vyhrali a zvyšné tri prehrali. A práve pri troch prehrách svojho tímu slovenský útočník zakaždým bodoval, keď si v nich pripísal 2 góly a 1 asistenciu. Celkovo už má na svojom konte v tejto sezóne 12 bodov za 5 gólov a 7 asistencií. Jeho zatiaľ posledný gól po peknom úniku si môžeš pozrieť vo videu nižšie v čase od 4:35.

Veľké prestupové špekulácie vo futbale

Na futbalovom trhu s hráčmi sa čoraz viac začínajú objavovať informácie o možných prestupoch najväčších hviezd, ktoré by sa mohli uskutočniť v lete.

Mbappé a Lewandowski do Realu Madrid

Španielsky denník AS informuje, že Kylian Mbappé v lete sľúbil, že v roku 2022 prestúpi do Realu Madrid. Hviezdnemu mladíkovi vyprší po sezóne v PSG kontrakt a o nový zatiaľ nejaví záujem. Je teda možné, že by mohol prestúpiť úplne zadarmo.

Odporúčané
Suplementy pre športovcov – od začiatočníkov po pokročilých Suplementy pre športovcov – od začiatočníkov po pokročilých 27. marca 2024, 13:30

Záujem prestúpiť na Santiago Bernabéu má podľa AS aj Robert Lewandowski, ktorému nedávno len tesne ušlo ocenenie Zlatá lopta pre najlepšieho hráča pôsobiaceho v Európe za uplynulý rok. Poľský strelec obliekajúci dres Bayernu Mníchov vraj svojmu agentovi povedal, aby ho čo najskôr dostal do madridského klubu.

lewandowski
Zdroj: Twitter/Robert Lewandowski

Ak by sa oba prestupy stali pred ďalšou sezónou, Real Madrid by mal pravdepodobne najlepší útok na svete v zložení Mbappé, Lewandowski, Benzema. Otázne je, ako by na to reagovali vychádzajúce hviezdy Realu Madrid Vinícius Junior a Rodrygo, od ktorých sa očakáva, že by mali dlhodobo zostať v Madride.

Cavani do FC Barcelona

Podľa denníka The Times má Edinson Cavani záujem prestúpiť do FC Barcelona. Uruguajčan je aktuálne zranený, no jeho pozícia sa v Manchestri United od príchodu Cristiana Ronalda výrazne oslabila. V aktuálnej sezóne neodohral v drese červených diablov ani jeden zápas celý a v niektorých zápasoch sa dokonca ocitol mimo zostavy.

Jeho záujem o odchod by preto dával zmysel a výber FC Barcelona by nebol náhodný. Katalánsky veľkoklub hľadá posilu na pozíciu hrotového útočníka, keďže návrat Sergia Aguera pre problémy so srdcom nie je pravdepodobný.

cavani
Zdroj: Twitter/Edi Cavani Official

Oktagon 29

V sobotu sa v Brne konalo MMA podujatie Oktagon s poradovým číslom 29. Diváci boli svedkami viacerých napínavých zápasov, ktoré priniesli taktické bitky, ale aj tvrdé k. o. Výhru technickým k. o. si pripísal mladý slovenský bojovník Roman Paulus, ktorý v treťom kole zdolal Petra Gabala. V druhom česko-slovenskom zápase oslavoval Čech Matěj Kuzník, keď na body zdolal Krisztiana Simona.

Odporúčané
Robert Pukač: „Mal som pocit, že celý svet je proti mne.“ Svoje chyby z minulosti chce napraviť v zápase proti Jungwirthovi Robert Pukač: „Mal som pocit, že celý svet je proti mne.“ Svoje chyby z minulosti chce napraviť v zápase proti Jungwirthovi 20. marca 2024, 17:00

Slovenskí diváci s napätím čakali aj na hlavný predzápas, v ktorom sa predstavil Karol Ryšavý proti Holanďanovi Losenovi Keitovi. Bohužiaľ, Ryšavý ťahal od začiatku zápasu za kratší koniec a už v prvom kole mu Keita uštedril tvrdé k. o. Navyše hneď po zápase vyjadril záujem o zápas s Ivanom Buchingerom.

oktagon29
Zdroj: Oktagon MMA

Vyvrcholením večera bola bitka o titul welterovej váhy medzi obhajcom Davidom Kozmom a srbským vyzývateľom Bojanom Veličkovićom. Zápas priniesol viacero tvrdých momentov na oboch stranách, ale Kozma nakoniec titul obhájil, keď vyhral v štvrtom kole na TKO. Podrobný report z priebehu celého večera Oktagonu 29 si môžeš prečítať v tomto článku.

Hororová nehoda vo formule 2

Spolu s formulou 1 sa na novej trati v Saudskej Arábii predstavila aj séria formula 2. Už po prvých tréningoch padali prvé ohlasy, že trať je vzhľadom na svoju vysokú rýchlosť a úzke múry po celom obvode nebezpečná. Jazdci narazili do bariér v oboch sériách.

Najhorší okamih však paradoxne nemal s traťou ako takou nič spoločné a mohol sa udiať kdekoľvek. Na štarte nedeľných pretekov F2 zostal stáť pilot tímu ART Grand Prix Théo Pourchaire, ktorému sa nepodarilo rozbehnúť svoj monopost a vo vysokej rýchlosti doň zozadu narazil Enzo Fittipaldi. Po hororovo vyzerajúcej nehode riaditeľstvo preteky okamžite prerušilo.

Pourchaire, našťastie, vystúpil z auta sám a zobrali ho do nemocnice. Horšie na tom bol Fittipaldi, ktorý ostal zaseknutý v kokpite svojho monopostu a po vyslobodení ho musel odviezť vrtuľník. Podľa najnovších správ, ktoré na Twitteri zverejnil jeho brat Pietro, je Enzo pri vedomí, zotavuje sa v nemocnici a je na tom lepšie, ako sa pôvodne očakávalo. Utrpel však zlomeninu pravej päty.

Súboj o titul F1 vyhrotený na maximum

Formula 1 sa na rovnakom okruhu, našťastie, zaobišla bez zranení, no priniesla viacero zaujímavých momentov, kontroverzií aj kolízií. Súboj o titul sa maximálne vyostril. Mercedes a Red Bull, rovnako ako aj ich hlavné hviezdy, počas víkendu použili proti súperovi všetky možné zbrane a bojovalo sa na trati aj mimo nej.

Odporúčané
Bude to boj. Basketbalový klub Inter Bratislava sa postaví proti šampiónom a lídrom Niké SBL Bude to boj. Basketbalový klub Inter Bratislava sa postaví proti šampiónom a lídrom Niké SBL 20. marca 2024, 13:30

Svedkami obrovskej drámy sme boli už v sobotu. V kvalifikácii aj v pretekoch sa očakávalo pohodlné víťazstvo Mercedesu, ktorý má aktuálne vďaka výkonnejšiemu motoru Hamiltona rýchlostne navrch. V kvalifikácii však všetkých zaskočil Max Verstappen, ktorý mal rozbehnuté úplne šialené kolo, počas ktorého tlačil auto na limit a využíval celú šírku trate, čo sa mu v poslednej zákrute vypomstilo a skončil v múre. 

Na štarte tak prvý rad obsadili Mercedesy, za ktorými nasledoval Verstappen. Počas pretekov poradie dvakrát zamiešali červené vlajky a na trati aj mimo nej zavládol úplný chaos, keď Verstappen nepovolene predbehol Hamiltona a riaditeľ pretekov rokoval s Red Bullom o výmene pozícií pred ďalším reštartom.

Boli sme svedkami aj veľmi kontroverznej kolízie medzi Verstappenom a Hamiltonom, keď Holanďan dostal príkaz pustiť pilota Mercedesu pred seba, no ten ho predbehnúť nechcel a zozadu do neho narazil. Nakoniec sa však rýchlostná výhoda Mercedesu ukázala ako rozhodujúca a Hamilton nedal Verstappenovi šancu. Pred poslednými pretekmi sezóny je tak bodový stav na prvých dvoch priečkach úplne vyrovnaný. Detailný priebeh kvalifikácie a pretekov sme ti priniesli v tomto článku.

Majstrovstvá sveta vo florbale

Ženy

Uplynulý týždeň sa konali majstrovstvá sveta vo florbale žien. V základnej skupine slovenská ženská reprezentácia podľahla favorizovaným Švédkam a Fínkam, no v poslednom zápase podľa očakávaní porazila reprezentáciu Nemecka. V osemfinále Slovenky narazili na USA a takisto potvrdili rolu favorita, keď vyhrali vysoko 20 : 0. Následne vo štvrťfinále podľahli favorizovaným Švajčiarkam pomerom 1 : 12. V súbojoch o 5. miesto najskôr porazili Nórsko 5 : 4 a o deň neskôr podľahli Poľsku 3 : 4. Takže na majstrovstvách sveta vo florbale žien Slovensko obsadilo konečné 6. miesto.

Muži

V piatok sa začali aj majstrovstvá sveta vo florbale mužov. Slovensko podľa očakávaní vyhralo svoju skupinu, v ktorej postupne zdolalo USA, Poľsko a Thajsko. Dnes sú na programe ešte záverečné zápasy základnej časti, po ktorých bude nasledovať play-off, v ktorom sa naši pokúsia zabojovať o čo najvyššie umiestnenie.

Odporúčané
F1: Absolútne šialenstvo v Saudskej Arábii. Dve červené vlajky a kolízia Verstappena s Hamiltonom, ktorí majú rovnaký počet bodov F1: Absolútne šialenstvo v Saudskej Arábii. Dve červené vlajky a kolízia Verstappena s Hamiltonom, ktorí majú rovnaký počet bodov 6. decembra 2021, 8:46

To bolo na tento týždeň z výberu najzaujímavejších udalostí zo sveta športu všetko, ďalší diel ti prinesieme opäť o týždeň.

Domov
Zdieľať
Diskusia