Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2021, 19:26
Čas čítania 0:36
Jakub Paulík

Konzílium odborníkov navrhuje predĺžiť lockdown o 10 dní. Riešia aj motiváciu pre očkovaných

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Otázkou zostáva, čo na návrhy odborníkov povie vláda.

Od zavedenia lockdownu na Slovensku prešlo 10 dní a konzílium odborníkov si myslí, že pandemická situácia sa nezlepšuje. Navrhujú preto lockdown predĺžiť do 16. decembra, informuje Denník N.  O uvoľnení opatrení momentálne neuvažujú, naopak, požadujú prísnejšiu kontrolu súčasných pravidiel.

Plošné zatváranie škôl zatiaľ nenavrhli a rozhodnutie ponechávajú na regionálnych hygienikov. Odborníci premýšľajú aj o povinnej karanténe pri návrate z ďalších krajín, v ktorých sa objavil nový variant omikron.

Odporúčané
KOMENTÁR: Zdochni a napichaj si svoje decká, ty sviňa! Zdá sa ti normálne priať človeku smrť? KOMENTÁR: Zdochni a napichaj si svoje decká, ty sviňa! Zdá sa ti normálne priať človeku smrť? 2. decembra 2021, 17:30

Ako motiváciu zvažujú, že by od obdobia sviatkov pre očkovaných a prekonaných povolili lyžovanie a ubytovanie na chatách či otvorenie reštaurácií a hotelov. V prípade zlepšenia situácie by mohli navrhnúť pre očkovaných a prekonaných aj otvorenie obchodov. Výsledky prebiehajúcich diskusií vláda rozoberie v stredu 8. decembra.

Za včerajšok z 26 037 PCR testov pribudlo 9 359 prípadov koronavírusu (pozitivita 36 %). Na koronavírus zomrelo ďalších 75 ľudí a za celú pandémiu 14 771 osôb. V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 3 408 ľudí s ochorením covid-19.

Domov
Zdieľať
Diskusia