Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:00
Eduard Starkbauer

TOP 3 vo štvrtok: Reťazce obišli zákaz, polícia zavádza kontroly na hraniciach a teplota cez víkend klesne na –15 °C

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú tri najzaujímavejšie udalosti dnešného dňa.

Lidl či Tesco našli dieru vo vyhláške

Veľké reťazce na Slovensku podľa zistení Topiek predávajú počas lockdownu nielen potraviny a drogériu, ale aj rozličný tovar, pomôcky do kuchyne, odevy či náradie. Predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu Martin Krajčovič argumentuje tým, že vyhláška vyslovene nezakazuje predávať doplnkový tovar obchodom, ktoré sa zameriavajú na predaj esenciálneho tovaru.

Viac sa dočítaš tu.

Tesco Banská Bystrica.
Tesco Banská Bystrica. Zdroj: Facebook/Peter Š.

Slovenská polícia zavádza kontroly na hraniciach

Polícia avizovala dôkladné kontroly na všetkých hraničných priechodoch. Policajti sa sústredia na kontrolu dokladov a potvrdení a hlavne to, či majú ľudia pri sebe potvrdenie o očkovaní alebo vyplnené formuláre v eHranici. Pripomeňme, že zaočkovaní nemusia ísť do karantény, no nezaočkovaní musia absolvovať desaťdňovú izoláciu, ktorú môžu opustiť po piatich dňoch, no len s negatívnym PCR testom.

Viac sa dozvieš v tomto článku.

polícia
Zdroj: Facebook/Polícia SR

Cez víkend prídu prvé extrémne mrazy. Teplota klesne k –15 °C

SHMÚ varuje, že predovšetkým noc z piatka na sobotu bude mimoriadne chladná a mrznúť bude na drvivej väčšine Slovenska. Počas soboty platia pre Banskobystrický, Košický, Žilinský a Prešovský kraj výstrahy 1. stupňa. SHMÚ upozorňuje aj na nebezpečenstvo poľadovice.

Viac sa dočítaš tu.

zima mráz
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Instagramový post dňa

Kourtney Kardashian sa len prednedávnom zasnúbila s bubeníkom z Blink 182 Travisom Bakerom. Pri komentároch k sérii jej fotografií z vírivky sa nechala počuť, že už je unavená z toho, ako ľudia neustále narážajú na jej postavu. Nie každá žena zdravej postavy je automaticky tehotná. Dajme si všetci lepší pozor na body shaming, a to aj na sociálnych sieťach.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa What's Trending (@whatstrending)

Domov
Zdieľať
Diskusia