Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2021, 16:20
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Polícia zavádza prísne kontroly na hraniciach pri vstupe na Slovensko. Nebudú len náhodné

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Polícia nebude vykonávať len náhodné, ale aj cielené kontroly.

Polícia avizuje oveľa prísnejší režim na hraniciach. Od dnešného dňa začnú príslušníci polície kontrolovať ľudí pri vstupe na územie Slovenska na hraničných priechodoch s Rakúskom, Maďarskom, Poľskom aj Českom. Budú sa zameriavať na kontrolu dokladov a potvrdení, teda či majú ľudia vyplnené formuláre v eHranici alebo potvrdenie o zaočkovaní.

Zaočkovaní nemusia ísť do karantény, nezaočkovaní musia absolvovať desaťdňovú izoláciu. Ukončiť ju môžu najskôr po 5. dni s negatívnym PCR testom.

Kontroly nebudú len náhodné. Počas nasledujúcich víkendov, v sobotu 4. decembra, 11. decembra a 18. decembra, budú okrem náhodných kontrol uskutočnené aj osobitné cielené kontroly pri vstupe na územie Slovenskej republiky zo susedných štátov. 

„Tieto kontroly budú zamerané na striktné dodržiavanie povinností osôb uložených vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky.“ 

Polícia zároveň pripomína nové nariadenie, na základe ktorého musia ísť povinne do 14-dňovej karantétny všetci, ktorí  v posledných 14 dňoch navštívili Juhoafrickú republiku, Botswanu, Namíbiu, Lesotho, Eswatini, Mozambik, Zimbabwe, Izrael, Hongkong alebo Seychely.

Domov
Zdieľať
Diskusia