Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2021, 10:28
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Na Slovensko prídu extrémne mrazy. Teplota sa bude blížiť k –15 stupňom Celzia

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Prvé tohtosezónne výrazné ochladenie pocítia aj obyvatelia nížin.

Na Slovensko prichádza naozajstná zima. Cestári mali možnosť už dvakrát si vyskúšať kalamitný stav – raz počas uplynulého týždňa a druhýkrát v utorok. Chladné počasie však neustúpi, práve naopak, bude ešte intenzívnejšie.

Najmä v noci z piatka na sobotu bude mrznúť na drvivej väčšine Slovenska, portál SHMÚ vydáva výstrahy pred poľadovicou. Podľa portálu iMeteo sa máme pripraviť na to, že teploty budú klesať k –15 stupňom Celzia. 

„Noc z piatka na sobotu bude mimoriadne chladná. Vplyvom vyjasnenia a studeného vzduchu budú teploty na našom území klesať na –3 až –10 °C. Na severe sa však nachádza snehová pokrývka, ktorá dopomôže ďalšiemu znižovaniu teplôt. V dolinách a kotlinách tak môžu teploty klesať až k –15 °C,“ informujú meteorológovia. 

Pred intenzívnym mrazom sa ešte počas štvrtkového popoludnia a v piatok na chvíľu oteplí. SHMÚ upozorňuje, že aj v týchto dňoch sa môže tvoriť poľadovica na viacerých miestach prevažne stredného Slovenska.

Slovenská správa ciest informuje, že najmä v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska pokrýva cesty vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu od troch do piatich centimetrov.

sneh
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Domov
Zdieľať
Diskusia