Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2021, 11:58
Čas čítania 1:01
Richard Balog

Posledná prehliadka Virgila Abloha bola emotívna a veľkolepá rovnako ako jeho kariéra

Posledná prehliadka Virgila Abloha bola emotívna a veľkolepá rovnako ako jeho kariéra
Zdroj: Youtube/Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Vedenie módneho domu Louis Vuitton odhalilo v Miami poslednú kolekciu spod rúk zosnulého návrhára s odkazom Virgil was here.

Virgil was here bol odkaz prehliadky poslednej kolekcie Virgila Abloha, ktorá sa uskutočnila v Miami len niekoľko dní po jeho neúspešnom boji s ojedinelou formou rakoviny. Podľa vyhlásenia spoločnosti Louis Vuitton išlo o vzdanie holdu životu a odkazu tohto kreatívneho génia. 

Zosnulý americký návrhár bol umeleckým riaditeľom mužskej línie vo francúzskom módnom dome od marca 2018 a za krátky čas zmenil vnímanie luxusnej módy aj streetwearu. Verejná rozlúčka s jedným z najvplyvnejších ľudí v odevnom priemysle bola emotívna a veľkolepá rovnako ako jeho kariéra. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Odporúčané
Kanyeho dvorný dizajnér, ktorému sa podarilo dostať ulicu na módne prehliadky v Paríži. Kto bol Virgil Abloh? Kanyeho dvorný dizajnér, ktorému sa podarilo dostať ulicu na módne prehliadky v Paríži. Kto bol Virgil Abloh? 29. novembra 2021, 18:32

Samotnú mužskú kolekciu na obdobie jar/leto 2022 Abloh spoločne so značkou Louis Vuitton predstavil po prvýkrát ešte v júni počas Parížskeho týždňa módy. Venovali sme jej samostatný článok.

Na južnom pobreží Spojených štátov amerických išlo viac o atmosféru ako o jednotlivé modely, ktorým dominovali psychedelické vzory, výrazné farby, grafiky či ikonický monogram LV. Nechýbali ani tenisky Nike Air Force 1 v odlišných farebných vyhotoveniach, prvky pouličnej módy a odkaz na stranu Black Panther Party v podobe koženej bundy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JERRY LORENZO (@jerrylorenzo)

Na prehliadkovom móle sa objavil aj raper Kid Cudi a v hľadisku bolo množstvo známych tvárí a priateľov Virgila Abloha vrátane Kanyeho Westa, Pharrella Williamsa, Lil Babyho, Jerryho Lorenza či Kim Kardashian. Módny dom si svojho umeleckého riaditeľa uctil aj sochou v nadživotnej veľkosti a odkazmi v podobe svetelných nápisov na oblohe. 

Nižšie nájdeš kompletný záznam z prehliadky vrátane odhalenia návrhárovej sochy, farebných animácií a záverečného ohňostroja. Odpočívaj v pokoji, Virgil Abloh. 

Domov
Zdieľať
Diskusia