Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2021, 18:02
Čas čítania 1:04
Richard Balog

Nová kolekcia Louis Vuitton je splneným snom resellerov. Ponúka Nike Air Force 1 s monogramom, ale aj hokejové rukavice a chrániče

Nová kolekcia Louis Vuitton je splneným snom resellerov. Ponúka Nike Air Force 1 s monogramom, ale aj hokejové rukavice a chrániče
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON
Uložiť Uložené

Virgil Abloh tentoraz poriadne popustil uzdu svojej fantázii a my miestami nevieme, či sa pozeráme na kolekciu Off-White™ alebo francúzskeho módneho domu.

Kolotoč týždňov módy je aktuálne v plnom prúde a na zastávke v Paríži nám mužskú kolekciu na obdobie jar/leto 2022 už stihol predstaviť aj Virgil Abloh pod krídlami značky Louis Vuitton.

Mnohými nenávidený návrhár ani tentoraz nezostal svojej povesti nič dlžný a miestami strácame prehľad v tom, či daný návrh patrí značke Off-White™ alebo francúzskemu módnemu domu s bohatou históriou. 

Kolekcia s názvom Amen Break ponúka podľa slov samotného tvorcu oblečenie na každú príležitosť a v podstate s ním súhlasíme. Medzi nespočetným množstvom návrhov sme totiž našli nielen dlhé látkové kabáty, pletené svetre alebo džínsy, ale aj hokejové rukavice a chrániče zo začiatku 20. storočia. 

Nebol by to Virgil Abloh, keby kolekcia v sebe neniesla aj prvky streetwearu a počas 17-minútovej šou sme tak videli napríklad mikiny s obrovskými kapucňami, šortky s grafickou potlačou, šiltovky, výraznú univerzitnú (varsity) bundu či koženú bundu s odkazom na stranu Black Panther Party.  

Pôvodné hodnoty značky Louis Vuitton nehrajú v plánoch aktuálneho vedenia významnú rolu a prvoradé sú čísla tržieb, ktoré rastú. Bernard Arnault (CEO konzorcia LVMH) preto necháva Virgilovi voľnú ruku a výsledok si pozrieš nižšie. 

Najviac pozornosti si však počas spomínanej prehliadky ukradli tenisky Nike Air Force 1, ktoré sme na parížskom móle videli až v 21 rôznych farebných vyhotoveniach. Ide o splnený sen všetkých resellerov a už teraz môžeme s istotou povedať, že pôjde o najvyhľadávanejšie kúsky z kolekcie. 

Odporúčané
Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera 20. januára 2024, 9:30

Virgil Abloh jednotlivým variantom nedoprial len ikonický monogram LV, ale aj nápisy, ktoré dobre poznáme z tenisiek Off-White™. Ich oficiálna cena ani dostupnosť zatiaľ nie sú známe, ale predpokladáme, že pôjde o limitovanú záležitosť a zisk z resellového predaja sa bude pohybovať v tisícoch eur za pár.

Na záver si vychutnaj detailné zábery vybraných vyhotovení.

Louis VuittonLouis VuittonLouis VuittonLouis Vuitton
Zobraziť galériu
(6)
Odporúčané
Louis Vuitton sa vydáva eco-friendly cestou a predstavuje líniu cestovných tašiek z inovatívnych látok s novým logom    Louis Vuitton sa vydáva eco-friendly cestou a predstavuje líniu cestovných tašiek z inovatívnych látok s novým logom 23. júna 2021, 17:10
Domov
Zdieľať
Diskusia