Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2021, 10:50
Čas čítania 0:46
Eduard Starkbauer

Kryptomena omicron len v sobotu vzrástla o 945 %. Experti vyzývajú na ostražitosť

Kryptomena omicron len v sobotu vzrástla o 945 %. Experti vyzývajú na ostražitosť
Zdroj: Getty Images/Chesnot
NEWS KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Stalo sa to po tom, ako WHO označila nový variant covidu-19 rovnakým menom.

Ceny kryptomien zažívajú vzostupy a pády pravidelne. To, že kryptomena nesie názov nového variantu ochorenia covid-19, je podľa Euronews iba dielom náhody. 

Hodnota kryptomeny, ktorá vznikla len na začiatku novembra a jej skratka znie OMIC, vzrástla počas víkendu o neuveriteľných 945 %. Zo 65 dolárov sa vyšplhala až na 675 dolárov. Podľa vývojárov kryptomeny je zásoba OMIC-u obmedzená na 1 000 000, pričom väčšina ešte nie je „vyťažená“.

Aj keď OMIC cez víkend v raste prekonal bitcoin aj ethereum, podľa Euronews je potrebné byť ostražitý. „Mnohé dáta o kryptomene nie sú k dispozícii. Nevieme napríklad, či vznikla so škodlivým úmyslom. Niektorí experti sa boja, že by mohla ísť v šľapajach kryptomeny squid game.“

Odporúčané
Na NFT vlkoch a ovečkách ľudia zarábajú aj 10-tisíc eur. Nová kryptohra zachvátila sociálne siete, ale pokračuje aj fenomén DAO Na NFT vlkoch a ovečkách ľudia zarábajú aj 10-tisíc eur. Nová kryptohra zachvátila sociálne siete, ale pokračuje aj fenomén DAO 26. novembra 2021, 19:30

Podľa portálu Crypto.com sa hodnota kryptomeny medzičasom prepadla na úroveň 379 dolárov. Ak bude WHO postupovať pri menách vírusov naďalej podľa abecedy, čoskoro spoznáme aj variant pí. Len pre zaujímavosť, kryptomena s rovnakým názvom už existuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia