Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:42
Tímea Krauszová

TOP 3 v piatok: Omikron je v Európe, lockdown môže byť až do Vianoc a Matovič chce opäť rozdávať peniaze

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Správy, ktoré by ti dnes nemali ujsť.

Africký variant covidu je v Európe

Nový variant koronavírusu B.1.1.529, ktorý dostal meno omikron, už je aj v Európe. Prvý prípad potvrdil belgický premiér Alexander De Croo. Nakazila sa ním mladá žena, u ktorej sa prejavuje miernymi príznakmi podobnými chrípke. Pred 11 dňami bola v Egypte, kam cestovala cez Turecko.

Tento variant sa zatiaľ objavil najmä v Južnej Afrike, Hongkongu, Botswane a Izraeli. Experti zo Svetovej zdravotníckej organizácie sa budú o aktuálnej situácii radiť priamo v Južnej Afrike. Nový variant opisujú ako „ten najhorší, aký sme kedy videli“. Obávajú sa, že je nielen infekčnejší, ale aj odolnejší voči súčasným vakcínam. Prečítaj si viac tu.

Koronavírus.
Koronavírus. Zdroj: Paris Review

Lockdown zrejme potrvá až do Vianoc

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský nevylučuje, že do Vianoc ešte opatrenia v rámci prísneho lockdownu zmenia, ale myslí si, že prísny zákaz vychádzania s výnimkami bude pokračovať. Uvoľnenia podľa neho nemajú očakávať ani zaočkovaní.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Keď sa blížili minuloročné Vianoce, vláda vymyslela tzv. bubliny, v ktorých sa mohli obyvatelia Slovenska počas Vianoc stretávať s rodinou alebo blízkymi. Pravdepodobne o nič voľnejšie nebudú opatrenia ani tentoraz. Minister vraví, že sú drastické možnosti, ktoré zavedie v prípade, ak prekročíme ďalšiu kritickú hranicu 3 500 hospitalizovaných. Aktuálne je v nemocniciach viac ako 3 100 ľudí. Prečítaj si viac tu.

Vladimír Lengvarský.
Vladimír Lengvarský. Zdroj: TASR/Dano Veselovský

Matovič chce rozdať pol miliardy

Minister financií navrhol kompenzačnú schému pre reštaurácie, hotely, ale aj prevádzky, kluby, festivaly či posilňovne. Dôchodcom dá 500-eurové poukazy, ktoré majú minúť na Slovensku a podporiť tým podniky, ktoré sú teraz pre lockdown zatvorené alebo značne obmedzené. 

Šéf rezortu financií schválne ekonomický stimul podľa svojich slov podmieňuje práve tým, že sa musia dať zaočkovať starší ľudia. „Obchádzame takto povinné očkovanie,“ povedal Matovič. Ak poukaz nevyužijú starší ľudia, môžu ho darovať mladším rodinným príslušníkom. Prečítaj si o tom viac tu.

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Instagramový post dňa

Madonna nie raz, ale dvakrát pridala na Instagram svoje fotky. V priehľadnej spodnej bielizni a s lesklými opätkami pózuje dnes 63-ročná spevácka ikona na jednoduchej posteli pod soškou anjela. Vykúkajúcu bradavku prekryla emotikonom červeného srdca: prvýkrát jej totiž fotku Instagram zmazal zrejme práve preto, že porušovala pravidlá o nahote.

Odporúčané
TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja 7. novembra 2022, 20:00

Madonna sa však do tohto pravidla obula a protestuje, že sa tým umelo sexualizujú ženské telá. „Bradavka, ktorá vyživuje dieťa! Ale mužská bradavka nemôže byť vnímaná ako erotická? A čo ženský zadok, ktorý nikdy nie je cenzurovaný,“ rozčuľuje sa v príspevku. Kritizuje nielen cenzúru, ale aj sexizmus, mizogýniu a ageizmus, teda stereotypizáciu a diskrimináciu starších ľudí.

Napriek tvrdým slovám a rozčúlenému tónu komentátorom neušlo, že Madonna vyzerá jednoducho fantasticky. Je zjavné, že sa vo svojom tele cíti dobre a aj po šesťdesiatke sa vníma ako erotická a príťažlivá bytosť.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Domov
Zdieľať
Diskusia