Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2021, 9:30
Čas čítania 6:22
Adam Novosad

Uteč pred lockdownom na Slovensku. Do týchto 5 miest môžeš odletieť za pár eur a s očkovaním si užívať slobodu

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Aj keď je na Slovensku lockdown, stále sa môžeš vybrať do zahraničia, kde prísne opatrenia neplatia.

Na Slovensku začal od minulého týždňa platiť plošný lockdown, ktorý do veľkej miery obmedzil bežný život. Môžeš sa síce vybrať na nákup do potravín, drogérie či obuvi, ale reštaurácie fungujú výlučne na donášku alebo okienkový predaj a na vianočné trhy môžu Slováci tento rok zabudnúť. Nie je však všetkým dňom koniec.

My sme si sadli za vyhľadávač leteniek a pustili sa do vymýšľania plánu, ako utiecť zo slovenského lockdownu do miest, kde si budeš môcť večeru vychutnať v príjemnom prostredí reštaurácie.

Odporúčané
Iba 19-ročný David odrodí tisíce prasiatok ako vedúci na družstve: Mnohé musím rovno zabiť, ak sa narodia zdeformované (Rozhovor) Iba 19-ročný David odrodí tisíce prasiatok ako vedúci na družstve: Mnohé musím rovno zabiť, ak sa narodia zdeformované (Rozhovor) 21. novembra 2021, 12:30

Najjednoduchšie to však bude, ak si zaočkovaný alebo si koronavírus prekonal, pretože krajiny ako Taliansko chystajú obmedzenie prístupu neočkovaných osôb do podnikov. Aj s vakcináciou si stále treba dávať pozor, je potrebné rešpektovať platné opatrenia a chrániť si dýchacie cesty rúškom v blízkosti cudzích ľudí.

Navolili sme si odlety z Bratislavy a Viedne od stredy 1. decembra do soboty 4. decembra, zvolili počet dní výletu 4 až 7 a skúsili si vybrať najlákavejšie destinácie, kde si ako očkovaný alebo prekonaný budeš môcť užívať oveľa väčšiu slobodu ako doma.

Treba pripomenúť, že vláda aktuálne odporúča ľuďom, aby necestovali, takže prípadný nákup letenky si vopred premysli.

Talianska Bologna a späť za smiešnych 10 eur

Niet pochýb, že Taliansko býva krásne v každom ročnom období, ale ak chceš pred lockdownom utiecť na Apeninský polostrov za dobrým jedlom a bohatou históriou, mesto Bologna ťa rozhodne nesklame.

Ryanair
Zdroj: Ryanair

V nasledujúcich týždňoch pred Vianocami sa však musíš pripraviť na chystané sprísňovanie opatrení, ktoré sa bude týkať hlavne nezaočkovaných osôb, a napríklad do reštaurácií sa dostaneš buď s očkovaním, alebo po prekonaní, test stačiť nebude.

Priamo z Bratislavy si môžeš do Bologne kúpiť spiatočnú letenku za 10 eur v leteckej spoločnosti Ryanair, a tak na dopravu minieš zlomok toho, čo zrejme vysolíš za pizzu, cestoviny, a v prípade, že si odvážnejší, možno aj za zmrzlinu v decembri. 

bologna
Zdroj: Pixabay

Musíš sa pripraviť na vyššie ceny potravín v obchodoch, ale nejde o žiadny závratný rozdiel. Podľa Numbea sú ceny potravín v Bologni v priemere vyššie o 39 percent v porovnaní s Bratislavou, v reštauráciách sa však priprav na cenový rozdiel až 60 percent.

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Za jedlo v priemernej reštaurácii zaplatíš často minimálne 15 eur a pol litra piva ťa vyjde na 5 eur. Samozrejme, môžeš sa stravovať aj lacnejšie, len si budeš musieť urobiť vlastnú rešerš a nesadať si k prvému stolu, ktorý sa ti zapáči. 

Z Bratislavy môžeš do Bologne letieť na trojdňový výlet, ale aj na týždeň za rovnaké ceny. Ubytovanie však nebude najlacnejšie a pohľad na Booking či Airbnb ukazuje, že za noc pre dve osoby si v rámci decembrových termínov Taliani pýtajú priemerne 70 eur, ale ak sa uskromníš a postačí ti aj menšia izba u niekoho doma, tak môžeš zaplatiť 10 či 20 eur na noc.

Ikonické mesto za menej ako 30 eur, kde vláda odmieta lockdown

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 106846 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Vláda ktorej krajiny, kam môžeš letieť za 30 eur, odmieta tvrdý lockdown.
  • V ktorej krajine je cena za pivo rovnaká ako v Bratislave a kde zase privysoká.
  • V ktorom meste s letenkou za 27 eur môžeš zažiť letnú dovolenku v decembri.
  • V ktorom meste je cena ubytovania najdostupnejšia.
Domov
Zdieľať
Diskusia