Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 20:43
Čas čítania 0:52
Ivan Koribanič

Útok Petra Sagana na policajta mal údajne súvis s drogami, nie s očkovaním

Útok Petra Sagana na policajta mal údajne súvis s drogami, nie s očkovaním
Zdroj: TASR/Michal Svítok
ZAUJÍMAVOSTI CYKLISTIKA PETER SAGAN
Uložiť Uložené

Cyklista Peter Sagan sa ešte na jar zaplietol so zákonom, keď v Monaku napadol policajta.

Podľa pôvodných informácií sa cyklista obával, že sa ho polícia snaží vziať do nemocnice, aby ho nasilu zaočkovali. Podľa portálu Cyclingnews má celá kauza odlišnú genézu. „Bol som v byte mojej bývalej manželky, aby som nášho syna uložil do postele. Následne som si dal niekoľko pohárov vína a potom som sa rozhodol, že sa vrátim do svojho bytu, hoci v tom čase už platil zákaz nočného vychádzania. Ja som sa však potreboval dostať domov, pretože to bola adresa, ktorú som uviedol pre antidopingové kontroly,” povedal Peter Sagan.


Vzdialenosť medzi bytom bývalej manželky a jeho bytom je 500 metrov. Trasu absolvoval Peter spolu so svojím bratom Jurajom na elektrickom skútri, pričom šoféroval práve Juraj, ktorý alkohol nepožil. Dvojicu následne zastavila polícia. „Nešoféroval som a ani som nesedel v aute, preto som nepodstúpil test na alkohol. Polícia ma aj napriek tomu chcela vziať do nemocnice na test na drogy, čomu som nerozumel. Celý incident ma veľmi mrzí,” okomentoval Peter svoj útok na policajta.

Odporúčané
Sagan sa zľakol, že ho idú očkovať, opitý pritom zranil policajta. Dostal mastnú pokutu Sagan sa zľakol, že ho idú očkovať, opitý pritom zranil policajta. Dostal mastnú pokutu 22. novembra 2021, 12:35

Celý incident mal dohru aj na súde. Ten Petrovi Saganovi uložil pokutu 5 000 €, ďalších 1 500 € ako odškodné pre zraneného policajta a obaja bratia dostali aj pokutu po 100 € za porušenie nočného vychádzania. Peter Sagan pôsobil spolu s bratom Jurajom dlhé roky v nemeckom tíme Bora-Hansgrohe, od ďalšej sezóny sa spoločne predstavia v drese francúzskeho tímu TotalEnergies.

Domov
Zdieľať
Diskusia