Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 12:35
Čas čítania 1:21
Jakub Paulík Daniel Mikolášik

Sagan sa zľakol, že ho idú očkovať, opitý pritom zranil policajta. Dostal mastnú pokutu

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE PETER SAGAN
Uložiť Uložené

Známy slovenský cyklista musí zaplatiť tisíce eur. K incidentu sa už priznal a vraj ho úprimne ľutuje.

Peter Sagan sa ešte v apríli viezol autom v Monaku so svojím bratom Jurajom. Vzhľadom na zákaz vychádzania ich však zastavili policajti. Cyklista Sagan jednému z nich zranil ruku.

Údajne bol vtedy opitý a myslel si, že ho chcú vziať do nemocnice a nasilu zaočkovať, informujú francúzske noviny Nice-Martin. Týmto tvrdením ho obhajovali aj jeho právnici.

Pri zákroku policajta sa teda poriadne bránil, „bojoval ako šialenec“ a nechtiac mu spôsobil zranenie, z ktorého sa policajt musel dva dni liečiť.

Odporúčané
Hlavný tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič: Za týždeň vidím aj 40 zápasov, doma mám tri satelity (Rozhovor) Hlavný tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič: Za týždeň vidím aj 40 zápasov, doma mám tri satelity (Rozhovor) 21. novembra 2021, 14:30

Keď na policajnej stanici vytriezvel, vraj si na incident ani nepamätal. Populárnemu športovcovi vymerali za zraneného policajta pokutu 5 000 eur a ďalších 100 eur dostali obaja bratia za porušenie zákazu vychádzania. Okrem toho musí Peter Sagan zaplatiť policajtovi odškodné vo výške 1 500 eur.

Sagan patrí spoločne s lyžiarkou Petrou Vlhovou medzi veľké pýchy slovenského športu. Vlhová sa však na rozdiel od Sagana vakcíny neobávala, a len čo to bolo možné, dala sa zaočkovať.

Na svojom facebookovom účte následne sledovateľov požiadala, aby sa nad očkovaním znova zamysleli. Keďže chcela ľudí motivovať, ozrejmila im, že ako vrcholová športovkyňa necíti po očkovaní vo svojom výkone žiaden rozdiel.

Peter Sagan.
Peter Sagan. Zdroj: TASR/Michal Svítok

Sagan sa k incidentu priznal a úprimne ho ľutuje

Peter Sagan sa v súvislosti s medializovanými informáciami k incidentu medzičasom vyjadril na Facebooku, kde sa k celej veci priznal a verejne ospravedlnil. Podľa jeho slov sa niečo také nemalo stať. Svoje správanie oľutoval.

„Rád by som využil túto príležitosť a vyjadril sa k správam, ktoré sa dnes objavili v médiách. Chcem sa úprimne ospravedlniť. Bola to škaredá skúsenosť, ktorá ma prinútila dôkladne premýšľať a dala mi cennú lekciu. Naozaj ma mrzí tento incident, ktorý sa už nebude opakovať,“ napísal slovenský cyklista, ktorý bude od budúcej sezóny jazdiť v prokontinentálnom francúzskom tíme TotalEnergies.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Trojnásobný majster Sagan, jeho brat Juraj, ktorý vozidlo šoféroval, a vtedajší tímový kolega z nemeckého Bora-hansgrohe – Erik Baška sa nakazili koronavírusom ešte vo februári tohto roku počas tréningového kempu na Kanárskych ostrovoch. K incidentu došlo v 25. apríla krátko po polnoci. Vo Francúzsku v tom čase platil kvôli zhoršujúcej sa pandémii koronavírusu zákaz vychádzania.

Domov
Zdieľať
Diskusia