Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 11:30
Čas čítania 4:58
Adrián Lukáč

Týždeň v športe: Vlhová má už 5 sobov, Zverev je nočnou morou Djokovića, United vyhodil trénera a Agüero možno ukončí kariéru

Týždeň v športe: Vlhová má už 5 sobov, Zverev je nočnou morou Djokovića, United vyhodil trénera a Agüero možno ukončí kariéru
Zdroj: Getty Images/Mark Thompson
ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prinášame ti ďalší pondelkový Týždeň v športe.

Ďalší pondelok znamená ďalší výber najzaujímavejších udalostí zo sveta športu, ktoré sa udiali počas uplynulého týždňa. Pozrieme sa na to, ako dominovala Petra Vlhová v Levi, čo je so Sergiom Aguerom z FC Barcelona, prečo Manchester United vyhodil trénera, ako McDavid opäť roztrhal obranu súpera, prečo je Zverev nočnou morou Djokovića a ako dopadla Veľká cena formuly 1 v Katare.

Petra Vlhová nemala v Levi konkurenciu a má už 5 sobov

V sobotu a nedeľu boli na programe úvodné dva ženské slalomy vo fínskom Levi a Vlhová už tradične patrila medzi najväčšie favoritky na víťazstvo. Petra Vlhová tu dokázala vyhrať už trikrát: premiérovo v roku 2017 a dvakrát v minulej sezóne. Jej hlavná rivalka Mikaela Shiffrinová mala na konte ešte o jeden triumf viac. To však už neplatí.

V sobotu odštartovala Vlhová výborne, keď vyhrala prvé kolo nad druhou Shiffrinovou o 0,11 sekundy. V druhom kole svoj náskok ešte zvýraznila, keď zajazdila opäť najrýchlejší čas a zvíťazila o 0,31 sekundy nad Američankou. Na pódiu ich doplnila Nemka Dürrová, ktorá bola príjemným prekvapením slalomu. Za víťazstvo v Levi sa už tradične udeľoval sob, ktorého Petra pomenovala Michal po svojom priateľovi.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Sobotné víťazstvo bolo pre Petru určite dôležité aj z hľadiska psychiky, keďže v nedeľu ju čakala rovnaká disciplína v rovnakom stredisku. Jej forma a pohoda sa opäť ukázali aj na trati, keď znovu zajazdila najrýchlejší čas v oboch kolách a suverénne triumfovala o 0,47 sekundy opäť pred druhou Shiffrinovou a 0,78 sekundy pred treťou Dürrovou. Vlhová získala aj druhého soba za víkend, celkovo už piateho, čím prekonala Shiffrinovú. Piaty sob do zbierky dostal meno Boris po Petrinom bratovi.

Vlhová je so ziskom maximálneho možného počtu 200 bodov na čele rebríčka slalomu a so ziskom 260 bodov aj na čele celkového rebríčka spolu s Mikaelou Shiffrinovou, ktorá má rovnaký počet bodov.

Connor McDavid opäť roztrhal obranu súpera

Hoci sa hovorí, že hokej je kolektívny šport a jednotlivec sám zápasy nevyhráva, najlepší hokejista súčasnosti Connor McDavid nám už túto sezónu dokázal, že to nemusí platiť vždy. Hokejista sa sám vybral medzi štyroch brániacich hráčov Rangers, z ktorých spravil štatistov, a poradil si aj s brankárom. 

No a hovorí sa aj, že jedenkrát to môže byť náhoda, viackrát už to je umenie. A presne to McDavid dokázal v noci zo štvrtka na piatok. Jeho Edmonton v zápase s Winnipegom inkasoval gól na 0 : 1 v čase 53:57, no tešil sa iba 28 sekúnd. Hviezdny Kanaďan opäť zobral celú zodpovednosť na seba, vo vlastnom obrannom pásme si vypýtal puk od obrancu, nakorčuľoval do útočného pásma, v ktorom prešiel priamo pomedzi trojicu brániacich hráčov a šikovnou strelou nad brankárovu vyrážačku vyrovnal.     

Ďalší gól v riadnom hracom čase ani v predĺžení nepadol a v nájazdoch McDavid skóroval opäť. Presadil sa aj jeho spoluhráč Turris, a keďže Winnipeg nepremenil ani jeden samostatný nájazd, Edmonton vyhral 2 : 1 po predĺžení.

Koniec kariéry Sergia Agüera?

Sergio Agüero v lete prestúpil z Manchestru City do FC Barcelona s tým, že bude hrať so svojím krajanom Lionelom Messim. Táto Agüerova predstava sa rozpadla, keď Messi pomerne nečakane opustil klub a zamieril do Paríža. Vtedy však netušil, že to nebude to najhoršie, čo ho postretlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia