Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2021, 13:08
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Pellegrini varuje, že povinné očkovanie by spôsobilo nepokoje v uliciach. Exminister zdravotníctva Krajčí vakcináciu podporuje

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

V diskusnej relácii O päť minút dvanásť exminister zdravotníctva Marek Krajčí vyjadril podporu povinnému očkovaniu.

Bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) podporuje zavedenie povinného očkovania. Krajčí v diskusnej relácii O päť minút dvanásť v RTVS povedal, že súhlasí s nápadom zaviesť povinné očkovanie, ktorý naznačil premiér Eduard Heger.

Odporúčané
Minister Krajniak navrhuje okamžitý tvrdý lockdown na tri týždne, aby sme mali voľnejšie Vianoce aj Silvester Minister Krajniak navrhuje okamžitý tvrdý lockdown na tri týždne, aby sme mali voľnejšie Vianoce aj Silvester 21. novembra 2021, 11:54

Povinné očkovanie by Krajčí nezavádzal celoplošne pre každého obyvateľa krajiny ako v susednom Rakúsku, ale zamerať by sa chcel najmä na starších ľudí a rizikové skupiny. Zároveň nové opatrenia ako lockdown pre nezaočkovaných, ktorý by mal začať platiť od pondelka, považuje za slabé.

RTVS
Zdroj: RTVS/reprofoto

Exminister poznamenal, že v systéme povinného očkovania musí vláda vopred definovať výnimky, ktoré si budú môcť ľudia uplatniť, ak im napríklad očkovanie znemožňuje zdravotný stav. „Najlepšie by to bolo cez mobilné tímy, ktoré by chodili k nim a presviedčali ich,“ uviedol Krajčí na margo očkovania starších občanov.

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini v súvislosti s myšlienkou povinného očkovania v TA3 skonštatoval, že by pravdepodobne spôsobilo nepokoje v uliciach a ľudia by vyšli protestovať na námestia. Povinné očkovanie nepodporuje ani minister práce Milan Krajniak, ktorý podporil predchádzajúce vyjadrenie svojho straníckeho šéfa Borisa Kollára.

Pellegrini, Krajniak aj Krajčí sa však zhodli na tom, že obyvatelia Slovenska potrebujú byť o vakcínach lepšie informovaní. Predseda Hlasu síce vyzval rizikové skupiny, aby sa dali zaočkovať, ale uviedol, že sám očkovaný nie je, pretože v minulosti koronavírus prekonal.

Domov
Zdieľať
Diskusia