Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2021, 11:54
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Minister Krajniak navrhuje okamžitý tvrdý lockdown na tri týždne, aby sme mali voľnejšie Vianoce aj Silvester

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Tvrdý lockdown by bol podľa Krajniaka rozumnejší ako postupné sprísňovanie.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) vidí ako najlepšie riešenie aktuálnej epidemickej situácie okamžitý tvrdý lockdown na tri týždne. Vyhlásil to v diskusnej relácii V politike v televízii TA3. 

Krajniak skonštatoval, že momentálne by bol lockdown najvhodnejším nástrojom, ako obmedziť mobilitu ľudí, pretože najčastejšie sa podľa neho koronavírusom nakazia tínedžeri, ktorí vírus prenášajú na rodičov či starých rodičov. Tvrdý lockdown by podľa neho mohol trvať tri týždne, aby boli opatrenia následne uvoľnené na Vianoce a Silvester.

krajniak
Zdroj: TA3/reprofoto

Minister práce v TA3 diskutoval s Petrom Pellegrinim (Hlas-SD), podľa ktorého si treba vypočuť odborníkov. Ak experti vidia riešenie v tvrdom lockdowne, potom by ho podľa šéfa Hlasu vláda mala zaviesť, ale len s prísľubom, že nútene zatvorené prevádzky bude schopná štedro odškodniť.

„Na tvrdý lockdown musíte mať politickú odvahu. O tvrdom lockdowne môžete rozmýšľať len vtedy, ak by táto vláda dokázala povedať: Nebojte sa, máme pre vás štedrú ekonomickú pomoc,“ vyhlásil Pellegrini. 

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

Podľa ministra Krajniaka zatiaľ tvrdý lockdown neprešiel, pretože strany SaS a Za ľudí na rokovaní vlády odmietli celkové sprísňovanie a radšej sa inšpirovali pôvodným lockdownom len pre nezaočkované osoby ako v susednom Rakúsku. Medzitým však Rakúsko opatrenia sprísnilo a na 20 dní zavádza plošnú uzáveru krajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia