Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2021, 14:14
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš TASR

FOTO: Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila v pražskej nemocnici Miloša Zemana. Doniesla mu čaj a med

FOTO: Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila v pražskej nemocnici Miloša Zemana. Doniesla mu čaj a med
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Čaputová priniesla Zemanovi ako dar kolekciu čajov a med z Prezidentskej záhrady.

Český prezident Miloš Zeman v utorok v priestoroch Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe privítal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Informoval o tom na Twitteri hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček.


Čaputová priniesla Zemanovi ako dar kolekciu čajov a med z Prezidentskej záhrady. Na stretnutie mala podľa pravidiel nemocnice k dispozícii pol hodiny, napísal spravodajský web televízie Nova.


Zeman môže prijímať hostí po tom, ako ho v pondelok premiestnili na lôžko dlhodobej starostlivosti.


Čaputová odcestovala na návštevu Česka na pozvanie predsedu Senátu Parlamentu ČR Miloša Vystrčila. V predvečer Dňa boja za slobodu a demokraciu (17. november) si na pôde hornej komory českého parlamentu prevezme Striebornú medailu predsedu senátu. V Senáte sa má prezidentka stretnúť i s novou predsedníčkou Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Markétou Pekarovou Adamovou.


Položením kytice k pamätníku na Národnej triede v Prahe si prezidentka pripomenie 32. výročie Nežnej revolúcie. Potom by mala odcestovať naspäť na Slovensko.


Zemana 10. októbra hospitalizovali na klinike intenzívnej medicíny ÚVN. Riaditeľ nemocnice a Zemanov ošetrujúci lekár médiám neskôr povedal, že dôvodom hospitalizácie prezidenta sú komplikácie sprevádzajúce jeho chronické ochorenie.


Ešte 4. novembra prezidenta preložili na bežné lôžkové oddelenie a 15. novembra na lôžko dlhodobej starostlivosti. Urobili tak predovšetkým s ohľadom na to, aby k hlave štátu mohli prichádzať návštevy, ktoré sú iné ako návštevy najbližších. V pondelok ho tam navštívil i odchádzajúci premiér ČR Andrej Babiš.

Domov
Zdieľať
Diskusia