Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. novembra 2021, 13:25
Čas čítania 0:53
Ema Stanovská TASR

Loptu Wilson zo Stroskotanca predali za 270-tisíc eur. Zachovala sa aj s obrázkom tváre, ktorú namaľoval Tom Hanks

NEWS TOM HANKS
Uložiť Uložené

Aukčný dom Prop Store opísal loptu ako „veľmi zničenú“.

Volejbalovú loptu, ktorú herec Tom Hanks vo filme Stroskotanec nazval Wilson, vydražili v Británii za 230-tisíc libier (približne 270-tisíc eur), informovala televízna stanica BBC.

Aukčný dom Prop Store opísal loptu ako „veľmi zničenú“. Prop Store pripomína, že pred nakrúcaním jej cielene dali opotrebovaný špinavý vzhľad a pri výrobe filmu strávila veľa času vo vode.

Zachovala si tvár aj „vlasy“

Lopta sa predala aj s hnedo-červeným obrázkom tváre, ktorý na ňu vo filme namaľoval hlavný hrdina vlastnou krvou. Rokmi však obrázok sčernel. Na povrchu bola roztrhaná a trčalo z nej niekoľko tabakových stoniek, ktoré mali vytvoriť vzhľad vlasov.

Vo filme sa hrdina s loptou rozprával a bola jeho jediným priateľom na opustenom ostrove. Hanks vo filme režiséra Roberta Zemeckisa stvárnil stroskotanca, ktorý ako jediný prežil pád lietadla letiaceho z USA do Ázie.


Za výkon vo filme Stroskotanec z roku 2000 bol Hanks nominovaný na Oscara v kategórii najlepší herec v hlavnej úlohe. Cenu však vtedy získal Russell Crowe za úlohu vo filme Gladiátor.

Mohlo by ťa zaujímať:
10 najlepších filmov Toma Hanksa
Netflix vydá v lete každý týždeň 1 – 2 filmy. Týchto 10 bude stáť za to
Vtipné citáty: myšlienky, ktoré ti zlepšia deň
Domov
Zdieľať
Diskusia