Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2021, 11:04
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Sulíkovci vyzývajú Kollára, aby prestal s populizmom. Má sa rozhodnúť, na čej je strane

NEWS BORIS KOLLÁR RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia zverejnili oficiálne stanovisko, v ktorom vyzývajú Borisa Kollára, aby začal podporovať súčasnú vládu.

Strana SaS vyzýva svojho koaličného partnera hnutie Sme rodina, aby začal podporovať reformy vlády. Vo verejnom liste, pod ktorý sa podpísali predseda strany Sloboda a solidarita a traja podpredsedovia, žiadajú, aby Boris Kollár podporoval aj nepopulárne rozhodnutia a prestal sa správať ako populista. 

„Občanom sme sľúbili, že budeme vládou zmeny. Ak však nie sme ochotní a pripravení podporiť reformy – či už justície, alebo zdravotníctva –, ktoré môžu byť na prvý pohľad nepopulárne, ale v konečnom dôsledku sú nevyhnutné, stráca naša koalícia základ, na ktorom je postavená,“ píšu v liste.

Strane Richarda Sulíka, do ktorej prešla aj väčšina klubu Za ľudí, prekáža najmä to, ako kollárovci namiesto prinášania konkrétnych riešení útočia na svojich partnerov, ak ide o reformy zdravotníctva, súdnictva či národných parkov. 

„Sme rodina sa musí rozhodnúť, na ktorej strane bude stáť – či na strane zmeny, alebo na strane populizmu. Odsudzujeme preto politiku, ktorá neprináša žiadne konkrétne riešenia, len nekonštruktívne kope do vládnej koalície.“

Richard Sulík.
Richard Sulík. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Sme rodina sa pýta, či je populizmom to, že stojí za ľuďmi v regiónoch

Strana Borisa Kollára naďalej drží rovnakú rétoriku a bráni svoje rozhodnutie cestovať po regiónoch a presviedčať ľudí, že reformy vlastnej strany nepodporí. 

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Hnutie si naďalej myslí, že reformy v predloženej podobe sú neprípustné, pretože by znamenali vyľudnenie okresov, kde je už aj tak problém so zamestnanosťou.

„Ak strana SaS nazýva populizmom to, že stojíme za ľuďmi v regiónoch, tak by nás zaujímalo, koho zastupujú oni – či iba seba, nejaké lobistické skupiny, alebo mimovládne organizácie,“ reagovalo tlačové oddelenie hnutia Sme rodina.


Ak nie je koalícia ochotná podporiť reformy, podľa SaS stráca základ, na ktorom bola postavená. Sme rodina sa preto musí rozhodnúť, či bude stáť na strane zmeny alebo na strane populizmu.

Domov
Zdieľať
Diskusia