Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2021, 12:49
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Prestávame vládať, sme bezmocní a zúfalí, odkazuje 1 300 slovenských zdravotníkov. Zomrú aj tí, ktorí by nemuseli

NEWS KORONAVÍRUS NEMOCNICA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Slovenskí lekári sú na pokraji svojich síl. Nemocnice sú nútené odkladať plánované zákroky a lôžka sa plnia čoraz mladšími neočkovanými pacientmi.

V slovenských nemocniciach denne zomierajú desiatky ľudí na následky koronavírusu, drvivá väčšina z nich je nezaočkovaná. Viac ako 1 300 zdravotníkov podpísalo verejné vyhlásenie, v ktorom emotívne žiadajú Slovákov, aby nepodľahli konšpiráciám a dali sa zaočkovať. 

„Naša práca v tejto vlne začína byť extrémne náročná nielen fyzicky, ale predovšetkým duševne a ľudsky. Nevieme sa ubrániť slzám nad lôžkami čoraz mladších neočkovaných pacientov, ktorým už nedokážeme pomôcť. Nedá sa prestať myslieť na to, že ich odchod nie je len predčasný, ale najmä zbytočný,“ konštatujú lekári, ktorí pripomínajú, že štatisticky zomrie na koronavírus oveľa viac neočkovaných.

Smrť na koronavírus je vo väčšine prípadov definovaná ako odvrátiteľné úmrtie, pretože sa jej očkovaním dalo zabrániť. 

Preplnené nemocnice spôsobujú, že lekári nedokážu poskytnúť zdravotnú starostlivosť necovidovým pacientom a čoraz viac obmedzujú plánované zákroky a operácie. „Je nás málo, pacientov je čoraz viac a my už prestávame vládať.“

Domov
Zdieľať
Diskusia