Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2021 o 17:48
Čas čítania 0:39
Kamila Šebestová TASR

Igor Matovič tvrdí, že nedôveruje Márii Kolíkovej. Reformy v koalícii sú podľa neho zaseknuté

NEWS IGOR MATOVIČ MÁRIA KOLÍKOVÁ
Uložiť Uložené

Pritom však vyzval poslancov, aby reformy neblokovali.

Igor Matovič dnes priznal, že dlhodobo nedôveruje Márii Kolíkovej. Konflikt medzi týmito dvoma politikmi nie je ničím novým. Spomenul ju v súvislosti s reformou justície, ktorú má ministerka pripraviť. Hnutie Sme rodina totiž ministerke spravodlivosti vyčítalo, že pri predkladaní reformy sa nebola schopná stretnúť s bývalými kolegami zo strany Za ľudí. 

„Ak chce zodpovedný minister predkladať reformu bez toho, aby sa stretol s poslancami, nie je to príliš zodpovedné, povedal Igor Matovič. Hneď nato priznal, že Mária Kolíková dlhodobo nemá jeho dôveru. 

V prípade, že reforma neprejde, myslí si, že predkladateľ by sa mal zamyslieť nad svojimi schopnosťami dokázať návrh reformy odkomunikovať a presvedčiť o nej.

„Tým myslím každého ministra, ktorý nepresadí reformu,“ zdôraznil.


Igor Matovič však dnes na koaličnej rade vyzval partnerov, aby sa správali zodpovedne a nesnažili sa naháňať percentá blokovaním reforiem. „Navrhol som vyčistiť stôl a uvedomiť si, čo sme sľúbili ľuďom, čo sme napísali do programového vyhlásenia vlády. Začať sa jednoducho správať ako dospelí ľudia, ktorí majú zodpovednosť za štát,“ povedal bývalý premiér. 

Odporúčané
Budú zatvárať školy? V koalícii je zhoda, Igor Matovič a Branislav Gröhling majú rovnaký názor Budú zatvárať školy? V koalícii je zhoda, Igor Matovič a Branislav Gröhling majú rovnaký názor 3. novembra 2021 o 14:24
Domov
Zdieľať
Diskusia