Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. novembra 2021, 14:24
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Budú zatvárať školy? V koalícii je zhoda, Igor Matovič a Branislav Gröhling majú rovnaký názor

NEWS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Igor Matovič a Branislav Gröhling nechcú zatvorené všetky školy pre pár prípadov. Posledné slovo však budú mať odborníci.

Igor Matovič nesúhlasí s plošným zatváraním škôl, aj keď ministra školstva otvorene kritizuje za zrušenie povinnosti nosiť rúško a spôsob testovania. „Deti v školách mali mať testy na samotestovanie tak ako v Rakúsku. Kompetentní to, bohužiaľ, nezabezpečili a zrušili v triedach rúška. Nemôžeme sa preto čudovať, že 30 % pozitívnych tvoria deti. Napriek tomu nie som za plošné zatváranie škôl,“ povedal Novému Času Matovič.

Šéf rezortu školstva rovnako nevidí dôvod zatvárať školy plošne pre pár prípadov, zároveň sa odvoláva na skúsenosť z minulého roka, podľa ktorej vraj zatvorenie škôl vôbec nezlepšuje pandemickú situáciu. V jeho neprospech hrajú štatistiky Inštitútu zdravotných analýz, podľa ktorých je najviac pozitívne testovaných z kategórie menej ako 19 rokov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia