Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2021, 12:44
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš TASR

Zaočkovaní sú za lockdown, Slováci sa tretej vlny pandémie boja menej. Výsledky prieskumu odhaľujú finančnú pripravenosť

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Skoro dve tretiny nezaočkovaných odmietajú prísny lockdown. Naopak, zaočkovaným by prekážal menej.

Väčšina Slovákov nepredpokladá, že tretia vlna pandémie nového koronavírusu bude mať väčšie následky ako predchádzajúca. Z finančného hľadiska sa na ňu necíti byť pripravená tretina obyvateľov.

S plošným lockdownom pri zhoršenej situácii by súhlasila iba o niečo viac ako štvrtina respondentov. Vyplýva to z prieskumu Ako sa máte, Slovensko?


Horšie následky tretej vlny pandémie očakáva 17 percent respondentov, viac ako 33 percent predpokladá, že následky budú menšie. Pesimistickejší pri odhade dôsledkov sú respondenti z najmenších obcí a respondenti so základným vzdelaním. Výrazne optimistickejší sú respondenti z Bratislavy – až 60,3 percenta z nich sa domnieva, že následky tretej vlny budú menšie. Medzi zaočkovanými a tými, ktorí sa nechcú dať zaočkovať, nie sú pri odhadoch následkov tretej vlny väčšie rozdiely.

Domov
Zdieľať
Diskusia