Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2021, 16:18
Čas čítania 1:17
Martin Adam Pavlík TASR

Košická nemocnica pozastavuje plánované operácie a hospitalizácie. Je zahltená covidovými pacientmi

Košická nemocnica pozastavuje plánované operácie a hospitalizácie. Je zahltená covidovými pacientmi
Zdroj: Pixabay/mattthewafflecat
NEWS KOŠICE SLOVENSKO UNIVERZITNÁ NEMOCNICA LOUISA PASTEURA
Uložiť Uložené

Ovplyvní to stovky operácií a hospitalizácií.

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach od utorka pozastavuje plánované operácie a plánované hospitalizácie na všetkých klinikách a oddeleniach na pracovisku na Rastislavovej ulici. Potvrdila to hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

„Pacienti, ktorí si nevyžadujú neodkladnú zdravotnú starostlivosť, budú prepustení do domáceho liečenia. Oddelenia a kliniky na Triede SNP budú preberať necovidových pacientov z pracovísk Rastislavova 43. S výnimkou vybraných ambulancií sa ukončuje aj činnosť väčšiny ambulancií na tomto pracovisku,“ spresnila Kiršková.

karviná koronavirus česko nemocnice
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta


V UNLP Košice je momentálne hospitalizovaných 169 pacientov s ochorením covid-19. Za uplynulé sviatočné dni stúpol počet novoprijatých pacientov o 65. Desať pacientov je v kritickom stave, potrebujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Ďalších 20 je vo vážnom stave a potrebujú vysokoprietokový kyslík.

Ako povedal generálny riaditeľ UNLP Košice Ján Slávik, všetci pacienti, ktorí skončili na umelej pľúcnej ventilácii, neboli zaočkovaní.


„Takmer 80 percent všetkých pacientov, ktorých UNLP prijala na hospitalizáciu od augusta, nie je očkovaných. Ešte v septembri bol pomer neočkovaných a očkovaných pacientov 90 percent ku desiatim percentám,“ povedal s tým, že počet očkovaných pacientov s covidom sa zvyšuje v dôsledku zhoršovania epidemickej situácie a celkového pribúdania pacientov.

Domov
Zdieľať
Diskusia