Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2021, 20:21
Čas čítania 1:03
Jakub Paulík

Petra Vlhová sa vinou trénera psychicky zrútila. Bral ju ako stroj a zažila si s ním „masaker“

ŠPORT PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Lyžiarka kritizuje jeho extrémne tvrdý prístup.

Známa slovenská lyžiarka Petra Vlhová vydáva budúci mesiac knihu, v ktorej sa čitatelia dozvedia rôzne informácie zo zákulisia. V publikácii okrem iného prezradí, že sa vinou trénera Livia Magoniho psychicky zrútila. V istom talianskom rozhovore si totiž o sebe prečítala, že ju tréner tvrdo skritizoval, uvádza sportnet.sme.sk.

V titulku článku stálo, že sa „Petra už nezlepší, pretože to nemá v DNA“. „Psychicky som sa zrútila. Asi tri hodiny som revala, nedokázala som to zastaviť. Volala som bratovi, že s Liviom končím. Do telefónu som poriadne nadávala. V tom momente som ho nenávidela, pokazil mi všetku radosť z veľkého glóbusu,“ napísala Vlhová v knihe s názvom Petra.

Odporúčané
Ronnie Coleman: posilňovňa ho stála viac ako dom, v dôsledku kulturistiky chodí o barlách Ronnie Coleman: posilňovňa ho stála viac ako dom, v dôsledku kulturistiky chodí o barlách 8. októbra 2021, 9:30

Nikdy si s ním nedokázala vytvoriť blízky vzťah a nikdy pre neho nebola dostatočne dobrá. Prvé tri roky s trénerom vraj považovala za skvelé, no následne prišiel neočakávaný zlom, pričom poslednú sezónu s Magonim označila za „masaker“. Uviedla, že keby pod jeho vedením trénovala naďalej, „vyhorí, zničí jej telo alebo jej znechutí lyžovanie“.

„Livio ma bral ako stroj. Nie ako ženu, ktorá má aj city, ktorá má svoje dni a ktorá niekedy nevládze. Nikdy nebol spokojný. Ubližoval mne i ľuďom v tíme. Bolo to až chorobné,“ opísala svoje trpké pocity Vlhová.

Petra Vlhová spoluprácu s Liviom Magonim ukončila ešte pred olympijskými hrami v Pekingu. Zo slov športovkyne v knihe je jasné, že od Magoniho odišla preto, že ju údajne psychicky šikanoval. Tréner však ešte v júni novinárom povedal, že bol z jej rozhodnutia prekvapený a nevie, čo za ním stálo. Rozhovor, v ktorom tvrdil, že Petra sa už nezlepší, lebo na to nemá DNA, nebol podľa neho dôvodom na ukončenie spolupráce.

Domov
Zdieľať
Diskusia