Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. októbra 2021, 17:23
Čas čítania 0:42
Ema Stanovská TASR

Najobľúbenejším športom Slovákov je cyklistika. Ministerstvo školstva zisťovalo, ktorým športom sa ľudia venujú a ktoré sledujú

NEWS ŠPORT
Uložiť Uložené

Cyklistike sa venujú takmer v rovnakej miere muži aj ženy.

Zo všetkých športov sa obyvatelia Slovenska najčastejšie venujú cyklistike, ktorú vykonávajú takmer rovnako muži aj ženy. Najsledovanejšími športmi sú na Slovensku ľadový hokej, futbal a lyžovanie. Šport, ktorý Slováci sledujú s najväčšou intenzitou, je však futbal. Vyplýva to z nového prieskumu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Obyvatelia Slovenska sa najčastejšie venujú cyklistike. Po nej nasleduje futbal, plavecké športy a lyžovanie. Ľudia sa cyklistike zároveň venujú s najväčšou frekvenciou spomedzi desiatich najobľúbenejších športov. Z výsledkov prieskumu vyplýva aj to, že Slováci najradšej sledujú ľadový hokej a futbal. Celkovo športy sledujú viac muži ako ženy.

bicykel
Zdroj: Unsplash

Cyklistika, plavecké športy a futbal sú športy, ktoré sú deťom na Slovensku odporúčané najviac. Muži by deťom najčastejšie odporučili futbal, zatiaľ čo ženy gymnastiku, krasokorčuľovanie a tanec.

Zber dát sa uskutočnil v termíne od 18. augusta do 2. septembra na vzorke 1 057 respondentov. Vo výbere bolo predložených 25 športov, respondent musel vybrať minimálne jeden a maximálne päť. Ku každému športu uviedol poradie podľa priority. Vykonanie prieskumu zabezpečuje ministerstvo školstva každé dva roky, vždy do jedného mesiaca od ukončenia olympijských hier. 

Domov
Zdieľať
Diskusia