Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2021, 21:57
Čas čítania 1:27
Tímea Krauszová

Jonah Hill prosí svojich fanúšikov, aby nehodnotili jeho telo v dobrom ani v zlom. Nepomáha mu to

Jonah Hill prosí svojich fanúšikov, aby nehodnotili jeho telo v dobrom ani v zlom. Nepomáha mu to
Zdroj: Getty Images/Matthias Nareyek
NEWS DUŠEVNÉ ZDRAVIE JONAH HILL
Uložiť Uložené

Vie, že to ľudia často myslia v dobre, ale nepomáha mu to.

Nominant na Oscara Jonah Hill dal svetu jasne najavo, že si neželá komentáre o svojom tele. Napísal to na svojom instagramovom profile, kde poprosil fanúšikov, aby sa zdržali nielen tých negatívnych, ale aj tých pozitívnych. Tridsaťsedemročný herec, ktorého poznáš z filmov Vlk z Wall Street, 21 Jump Street a Superbad, vraví, že to v ňom nevzbudzuje dobré pocity.

Nekomentuj jeho telo

Na Instagrame Hilla sledujú viac ako tri milióny ľudí. Dnes im tam zanechal dôležitý odkaz. „Viem, že to myslíte dobre,“ začína v krátkej správe, ktorej screenshot pridal ako fotografiu, „ale chcem vás poprosiť, aby ste nekomentovali moje telo. V dobrom alebo v zlom, chcem vám slušne povedať, že to nie je nápomocné a ani príjemné.“ V komentároch sa ozývajú fanúšikovia aj celebrity, jednotne ho podporujú v tom, že si jasne stanovuje hranice.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

Komentovanie hmotnosti druhých ľudí môže u niektorých viesť aj k psychickým problémom, upozorňuje organizácia Chuť žiť, ktorá pracuje s ľuďmi s poruchami príjmu potravy. „Bez ohľadu na to, či komentujeme hmotnosť v pozitívnom alebo negatívnom zmysle, dávame tým najavo, že nám na hmotnosti (našej aj druhých) záleží. A tak to bude vnímať aj naše okolie,“ informuje na Instagrame. Táto myšlienka môže človeku s poruchou signalizovať, že niečo treba meniť alebo niečo nie  je v poriadku aj vtedy, keď to nie je pravda. Prehlbuje to jeho chorobu, ktorá je extrémne nebezpečná a spomedzi psychických chorôb patrí medzi najsmrteľnejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia