Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti MDV SR.
28. septembra 2021, 17:15
Čas čítania 0:30
Sponzorovaný obsah

Jazdíš na elektrickej kolobežke? Potom by si mal poznať pravidlá cestnej premávky

Jazdíš na elektrickej kolobežke? Potom by si mal poznať pravidlá cestnej premávky
Zdroj: Refresher
TECH
Uložiť Uložené

To, či ľudia poznajú pravidlá a aké majú skúsenosti s elektrickými kolobežkami, sme zisťovali v bratislavských uliciach.

Jazda na elektrickej kolobežke sa stala hitom posledných rokov a s príchodom možnosti požičať si ju za pár eur v niektorých mestách tvorí pevnú súčasť mobility. Zaujímalo nás preto, či používatelia kolobežiek poznajú pravidlá cestnej premávky a či ovládajú, ako by sa mali správať pri jazde na svojej či požičanej kolobežke.

Becca v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby Slovenskej republiky vyspovedala niekoľko respondentov v centre Bratislavy, ktorých sa pýtala na to, aké majú skúsenosti s pádmi, či môžeš kolobežkou jazdiť po chodníku,  koľko alkoholu môžeš vypiť pred jazdou alebo ako máš jazdiť, ak ideš vo dvojici. 

Aj keď si možno poznal správne odpovede na tieto otázky, nezabúdaj, že bezpečnosť je vždy prvoradá a tvojou povinnosťou je dávať pozor nielen na seba, ale i na ostatných účastníkov cestnej premávky.

Domov
Zdieľať
Diskusia