Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:07
Ema Stanovská

TOP 3 vo štvrtok: Podľa Fica je lepšie byť mafián ako plagiátor, otec tenistky sľubuje 100-tisíc a Stará Ľubovňa je na tom zle

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

Lepšie byť mafián ako plagiátor, tvrdí Fico

V parlamente dnes bolo vidieť prejavy k odvolávaniu ministra vnútra Romana Mikulca. Minister financií Igor Matovič si počas vystúpenia poslanca Roberta Fica vytvoril malý transparent s nápisom „Vrah na rohu ulice o morálce káže“.

Fico sa sťažoval na to, akým spôsobom Kollár vyložil rokovací poriadok. Kollár ho nepriamo nazval mafiánom a Fico reagoval, že je „lepšie byť mafián ako plagiátor“. 

Viac sa dočítaš tu.

fico
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Otec Cibulkovej sľúbil 100-tisícovú odmenu

Dominike Cibulkovej počas dovolenky vykradli byt v Starom Meste. Bývalej tenistke tým vznikla škoda v hodnote viac ako 132 000 eur. 

Milan Cibulka, jej otec, za informácie smerujúce k dolapeniu zlodejov sľubuje gigantickú odmenu. „Osobne dám 100-tisíc eur tomu človeku, ktorý ma privedie k tomu hajzlovi, ktorý podrazil moju dcéru a za pár šupiek predal informácie zlodejom,“ povedal pre Sport24. Podľa jeho slov to bol človek, ktorý bol už u Dominiky viackrát a bol braný ako jej kamarát.

Viac sa dočítaš tu.

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. Zdroj: Instagram/Dominika Cibulková

V Starej Ľubovni je viac nakazených ako nenakazených

Slovensko sa prehuplo do jesene a počty prípadov ochorenia covid-19 rastú. V niektorých mestách je však vzostup koronavírusu badateľnejší než inde. Podľa analytikov z Dát bez pátosu si v tomto smere najhoršie počína mesto Stará Ľubovňa.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

„Panej v Starej Ľubovni vystrelila pozitivita z 11 % na 49,95 % a panej v Čadci zo 17 % na 37 %. A od začiatku týždňa má pani v Starej Ľubovni pozitivitu 65 %. Oni tam majú menej negatívnych ako pozitívnych,“ napísali na Facebooku.

Viac sa dočítaš tu.

Mapa.
Mapa. Zdroj: MZ SR

Instagramový post dňa

Bratislava sa už nikdy nedostane do čiernej ani bordovej fázy. Dosiahla totiž 75-percentnú zaočkovanosť ľudí nad 50 rokov. Informoval o tom na sociálnych sieťach primátor mesta Matúš Vallo. Viac sa o tom dočítaš tu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Matúš Vallo (@matus.vallo)

Domov
Zdieľať
Diskusia