Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2021, 12:17
Čas čítania 0:49
Jakub Paulík

V tomto meste je podľa PCR testov viac nakazených ľudí ako nenakazených

ZDRAVIE COVID AUTOMAT KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Stará Ľubovňa na tom nie je vôbec dobre.

Slovensko sa prehuplo do jesene a počty prípadov ochorenia covid-19 rastú. V niektorých mestách je však vzostup koronavírusu badateľnejší než inde. Podľa analytikov z Dát bez pátosu si v tomto smere najhoršie počína mesto Stará Ľubovňa.

„Panej v Starej Ľubovni vystrelila pozitivita z 11 % na 49,95 % a panej v Čadci zo 17 % na 37 %. A od začiatku týždňa má pani v Starej Ľubovni pozitivitu 65 %. Oni tam majú menej negatívnych ako pozitívnych,“ napísali na Facebooku. Oproti hlavnému mestu Slovenska je nárast skutočne ohromujúci. Bratislava, ktorá je z väčšej časti zaočkovaná, postúpila v pozitivite PCR testov za týždeň z 3,6 % na 5 %.

Odporúčané
Autor kanálu Ovčiansky tribunál: Ferko hasič, ktorý vybľakuje na policajtov, že sú „sople“, je po vypnutí kamery úplný medík Autor kanálu Ovčiansky tribunál: Ferko hasič, ktorý vybľakuje na policajtov, že sú „sople“, je po vypnutí kamery úplný medík 12. septembra 2021, 12:30

Zo včerajších 9 925 PCR testov na Slovensku pribudlo 949 prípadov koronavírusu, čo je zhruba 10 % pozitivita. Takmer 80 % všetkých pozitívnych prípadov tvoria nezaočkované osoby. Počet úmrtí vzrástol na 12 592, koronavírusu podľahli ďalší traja ľudia.

Počet hospitalizovaných ľudí s ochorením covid-19 alebo s podozrením na infikovanie je 442. Pribudlo 5 pacientov. Za včerajší deň sa dalo zaočkovať 2 280 osôb. Prvú vakcínu prijalo 2 428 855 ľudí.

Od 27. septembra bude v druhom stupni ohrozenia (bordová farba) 5 okresov na Slovensku. Červených bude 39 okresov a oranžových 34. Okres Dunajská Streda bude od pondelka v stupni monitoringu (zelená farba). Viac informácií sa dozvieš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia