Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2021, 16:22
Čas čítania 0:41
Ema Stanovská

Bratislava sa už pravdepodobne nedostane do čiernej ani bordovej fázy. Dosiahla totiž 75-percentnú zaočkovanosť ľudí nad 50 rokov

NEWS BRATISLAVA COVID AUTOMAT
Uložiť Uložené

Ak by región vychádzal ako červený, môže preskočiť až do zelenej farby.

V Bratislave je proti ochoreniu covid-19 plne zaočkovaných už 75 percent ľudí nad 50 rokov. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo na svojom facebookovom účte. Potvrdila to aj hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

„Bratislava dnes vo vekovej kategórii 50+ dosiahla 75-percentnú zaočkovanosť druhou dávkou. Znamená to, že pri prepínaní covid semafora sa farba nášho mesta bude znižovať o dva stupne oproti farbe, akú by sme na základe incidencie a ostatných parametrov semafora mali mať,“ napísal v príspevku.

Aj keby sa situácia v hlavnom meste zhoršila, vyhne sa tvrdším obmedzeniam, ako sú napríklad zákazy vychádzania či vycestovania. Bratislava sa už teda pravdepodobne nedostane do dvoch najprísnejších fáz automatu – čiernej a bordovej –, ani keby tam podľa vývoja epidémie patrila. 

Mapa.
Mapa. Zdroj: MZ SR

Vysoká zaočkovanosť prinesie Bratislave výhodu aj v tom, že pri posudzovaní jej epidemickej situácie sa nemusí brať do úvahy vývoj v okolitých okresoch. 

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Doteraz mala Bratislava vďaka vysokej zaočkovanosti ľudí vo veku 50+ zlepšenú pozíciu v automate o jeden stupeň. Aktuálne je v oranžovej farbe. Zmeny by sa mali prejaviť najskôr od 4. októbra.

Späť
Zdieľať
Diskusia