Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2021 o 12:51
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

Lepšie byť mafián ako plagiátor, tvrdí Fico. Matovič ho označil za vraha, ktorý káže o morálke

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Robert Fico sa okrem iného znova sťažoval na vypovedajúcich kajúcnikov.

V parlamente aktuálne prebiehajú prejavy k odvolávaniu ministra vnútra Romana Mikulca. Minister financií Igor Matovič si počas vystúpenia poslanca Roberta Fica vytvoril malý transparent s nápisom „Vrah na rohu ulice o morálce káže“.

Robert Fico v prejave okrem iného obhajoval neprávoplatne odsúdeného špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Tvrdí, že kajúcnik Ľudovít Makó, ktorý vypovedal proti Kováčikovi, je „podplácaný desaťmiliónovými zákazkami“.

Opoziční poslanci chceli, aby Igora Matoviča za vytiahnutý transparent vykázali z parlamentu. Poslanci si totiž so sebou nemôžu nosiť vizuálne pomôcky. Predseda parlamentu Boris Kollár však tvrdí, že poslancom nič nebráni v tom, aby si ich vyrobili v pléne. Fico sa sťažoval na to, akým spôsobom vyložil rokovací poriadok. Kollár ho nepriamo nazval mafiánom a Fico reagoval, že je „lepšie byť mafián ako plagiátor“.

V rozprave ďalej Fico bránil vyšetrovateľku inšpekcie Dianu Santusovú a, naopak, očierňoval väzobne stíhaných vyšetrovateľov NAKA, ktorých nazval zločincami. Vyšetrovateľov vo väzbe sa pritom zastali aj ich kolegovia. Uviedli, že ich dobre poznajú, a keby robili niečo nekalé, určite by o tom vedeli.

Vyšetrovateľov bránil aj bývalý funkcionár NAKA Peter Chudý. „V mojich očiach sú to čestní policajti, ktorí sa nedokážu pokriviť. Komentáre niektorých politikov, že ide o objednávku Matoviča alebo o jeho komando, sú nezmysly,“ povedal v rozhovore pre Refresher.

Odporúčané
Policajný exfunkcionár Chudý: V SIS je niekoľko toxických ľudí. Vyšetrovatelia vo väzbe sú čestní policajti, nedali by sa pokriviť Policajný exfunkcionár Chudý: V SIS je niekoľko toxických ľudí. Vyšetrovatelia vo väzbe sú čestní policajti, nedali by sa pokriviť 22. septembra 2021 o 12:30
Domov
Zdieľať
Diskusia