Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2021, 19:43
Čas čítania 0:29
Richard Bonde

Transgenderová MMA bojovníčka Alana McLaughlinová porazila Celine Provostovú. Od roku 2014 ide o prvý MMA zápas transrodovej ženy

ŠPORT LGBT+ MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zvíťazila v druhom kole po 3 minútach a 32 sekundách.

Alana McLaughlinová je prvou transgenderovou MMA bojovníčkou v Spojených štátoch od roku 2014. V piatok večer sa jej podarilo vyhrať svoj debutový zápas, v ktorom porazila Celine Provostovú. Informoval o tom športový portál ESPN.

Odporúčané
Holandskí policajti spravili raziu kvôli anglickému fanúšikovi F1. Pomýlili si ho s bosom sicílskej mafie Holandskí policajti spravili raziu kvôli anglickému fanúšikovi F1. Pomýlili si ho s bosom sicílskej mafie 12. septembra 2021, 17:48

McLaughlinová sa k svojmu víťazstvu prebojovala po 3 minútach a 32 sekundách druhého kola, keď uštedrila Provostovej rear naked choke.

V prvom kole sa Provostovej darilo McLaughlinovú zdolávať viacerými údermi a vyzeralo to tak, že zápas vyhrá. V druhom kole sa však transgenderová bojovníčka chopila vedenia, Provostovú zložila k zemi a uškrtila ju zozadu.

alana mclauhglin
Zdroj: Courtesy of Combate Global

„Nájsť si súpera bola sama osebe nočná mora,“ povedala McLaughlinová pred súbojom. „Pred Provostovou mám veľký rešpekt.“ V histórii amerického MMA je McLaughlinová len druhou transgenderovou bojovníčkou. Prvá, Fallon Foxová, sa bola na zápas pozrieť.

Odporúčané
Pápež sa pri Čaputovej cíti, akoby omladol. Cesta na Slovensko ho naplnila energiou, tvrdí Pápež sa pri Čaputovej cíti, akoby omladol. Cesta na Slovensko ho naplnila energiou, tvrdí 12. septembra 2021, 18:33
Domov
Zdieľať
Diskusia