Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2021, 18:33
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Pápež sa pri Čaputovej cíti, akoby omladol. Cesta na Slovensko ho naplnila energiou, tvrdí

NEWS PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Prezidentke bolo cťou a potešením, že mohla na Slovensku privítať Svätého Otca.

V decembri ste ma pozvali na Slovensko a dnes plním tento sľub, to boli prvé slová pápeža Františka po príchode na Slovensko, ktoré adresoval prezidentke SR Zuzane Čaputovej.


Prezidentke bolo cťou a potešením, že mohla na Slovensku privítať Svätého Otca. „V dobe, v ktorej žijeme, je poznačená bolesťou, smútkom, rozdeľovaním spoločnosti, môže byť jeho príchod naozaj nápomocný k stmeleniu, zmiereniu a pokoju,“ povedala Čaputová.


Hlava štátu sa s pápežom po prílete stretla v salóniku na bratislavskom letisku, kde sa ho opýtala, ako sa má. On jej podľa Čaputovej slov odpovedal, že sa cíti, akoby omladol, a táto cesta mu vlieva energiu.

Čaputová
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Svätý Otec František následne pokračoval v programe a povzbudil členov Ekumenickej rady cirkví v Slovenskej republike, aby pokračovali v ekumenickej ceste, ktorá je vzácnym pokladom, ktorého sa netreba vzdať. Zároveň im adresoval dve bratské rady pre šírenie evanjelia slobody a jednoty. 

Domov
Zdieľať
Diskusia