Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2021, 18:43
Čas čítania 0:34
Adam Novosad

Taliansko chce v budúcnosti zaviesť povinné očkovanie proti koronavírusu, potvrdil premiér Draghi

Taliansko chce v budúcnosti zaviesť povinné očkovanie proti koronavírusu, potvrdil premiér Draghi
Zdroj: TASR/Vladimír Šimíček
NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Taliansko čaká na finálne schválenie používania vakcín Európskou liekovou agentúrou.

Taliansko zvažuje, že v budúcnosti zavedie povinné očkovanie proti koronavírusu pre každého. Už dnes je pritom očkovanie povinné pre zdravotníkov, ale taliansky premiér Mario Draghi uviedol, že krajina čaká len na záverečné schválenie vakcín Európskou liekovou agentúrou, aby mohlo zaviesť povinné očkovanie, informuje Politico.

Nateraz udelila Európska lieková agentúra vakcínam len podmienečné schválenie, a tak je potrebné počkať, kým odborníci preskúmajú všetky dostupné dáta a urobia oficiálne rozhodnutie.

Odporúčané
Tisícky nových prípadov a desiatky úmrtí na koronavírus denne. Toto čaká Slovensko už o dva týždne, tvrdí analytik Tisícky nových prípadov a desiatky úmrtí na koronavírus denne. Toto čaká Slovensko už o dva týždne, tvrdí analytik 3. septembra 2021, 14:40

Z podmienečného schválenia sa potom stane štandardné marketingové povolenie na používanie vakcín bez obmedzení, čo môže v krajinách ako Taliansko otvoriť dvere plošnému zavádzaniu vakcinácie v populácii.

Draghi chce dosiahnuť, aby Taliansko dosiahlo do konca septembra 80-percentnú mieru zaočkovania v populácii nad 12 rokov.

Aktuálne dosahuje zaočkovanosť úroveň tesne nad 70 percent. Už pred prípadným zavádzaním povinného očkovania však Taliansko plánuje výrazne rozšíriť vyžadovanie zeleného covid preukazu, ktorým sa dnes ľudia musia preukazovať na mnohých miestach.

Domov
Zdieľať
Diskusia