Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2021, 12:11
Čas čítania 1:07
Ema Stanovská

Bývalá vegánka na Tiktoku konzumuje surové vnútornosti. Vegánstvo ma skoro pripravilo o zdravie, hovorí

Bývalá vegánka na Tiktoku konzumuje surové vnútornosti. Vegánstvo ma skoro pripravilo o zdravie, hovorí
Zdroj: Pixabay/Antonbe/volně k užití
NEWS ZDRAVÉ STRAVOVANIE ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Kedysi bola zarytá vegánka. Dnes zverejňuje videá, ako pije smoothies z pečene a konzumuje bizónie srdcia.

Kalifornčanka Erica Dobecková si po roku vegánskej stravy začala na svojom tele všímať varovné signály, ktoré naznačovali, že s jej zdravím nie je všetko v poriadku. Padali jej vlasy, pleť mala v katastrofálnom stave a napokon stratila aj menštruáciu. O jej príbehu písal portál Daily Mirror.

„S mojou pleťou to už horšie byť nemohlo. Na čele a brade som mala obrovské cystické vyrážky. Mala som nedostatok zinku, a tak sa mi začali strašne lámať nechty. Stratila som aj menštruáciu," povedala pre britský portál.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Erica Dobeck (@edobzzz)

Pre nedostatok vitamínov ju navyše trápila neustála únava. 22-ročná Erica sa napokon rozhodla vyhľadať pomoc dermatologičky, ktorá jej predostrela „brutálny verdikt“ – ak si chce zachrániť zdravie, musí znovu začať jesť živočíšne produkty. „Ubúdali mi vlasy, a tak mi povedala, že vyzerám ako muž v strednom veku. Oceňovala som jej úprimnosť.“

Smoothies z pečene

Erica začala skúmať benefity živočíšnej stravy a zistila, že vnútornosti sú najlepší zdroj vitamínov a minerálov. Prvú hovädziu pečeň sa však odvážila ochutnať až o pár mesiacov neskôr. „Bola som znechutená z tej chute aj textúry, a tak som to najskôr vzdala.“

@ericaeatsorgans

##beefliver ##organmeat ##smoothie

♬ original sound - Erica Dobeck

Na internete však stále nachádzala svedectvá bývalých vegánov, ktorí hovorili, že mäso im pomohlo vyriešiť takmer všetky zdravotné komplikácie. Erica preto opäť začala s ich konzumáciou a dnes zje dve porcie surových vnútorností týždenne. „Keď som prvýkrát zjedla celú porciu, cítila som neuveriteľný príval energie a radosti,“ spomína a dodáva, že za jej „euforickými pocitmi“ je vitamín B, ktorý zohráva hlavnú rolu v tvorbe sérotonínu.

@ericaeatsorgans ♬ original sound - Erica Dobeck

Erica svoj nekonvenčný spôsob stravovania zverejňuje na Tiktoku @ericaeatsorgans. Svojich followerov pohoršuje aj zabáva videami, v ktorých pije smoothies z pečene a konzumuje bizónie srdcia.

Domov
Zdieľať
Diskusia