Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2021 o 21:50
Čas čítania 0:44
Ema Stanovská

Muž si z chyteného žraloka urobil otvárač na konzervy. Sledovatelia mu to na Tiktoku nedarovali

Muž si z chyteného žraloka urobil otvárač na konzervy. Sledovatelia mu to na Tiktoku nedarovali
Zdroj: Unsplash/Marcelo Cidrack/volně k užití
NEWS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Rybár z Foloridy, ktorý má takmer 60-tisíc followerov, vyvolal búrlivé reakcie.

Rybári Wyatt Dallison a Cody Scott z americkej Floridy natočili kontroverzné video, ako si jeden z nich otvára plechovku piva o zuby živého žraloka, ktorého predtým vytiahli z vody. Video zverejnili na Wyattovom Tiktoku @outdoorchaos, ktorý má okolo 58-tisíc followerov. 

Podľa portálu Ladbible ide o žraloka býčieho, ktorý patrí medzi chránené druhy. Na videu je vidieť, ako žralokovi roztvorili tlamu, zatiaľ čo druhý si vyvŕtal pomocou žraločích zubov dieru do plechovky a následne sa z nej napil.

Po zverejnení videa ho followeri zahrnuli vlnou kritiky. Tvrdili, že muž žraloka zneužil a navyše spáchal trestný čin. „Vytiahne z vody žraloka piesočného a ešte sa aj natočí, ako vykonáva ilegálnu činnosť. Geniálne,“ písal jeden z nich. Iný dodal, že jeho známy za podobný čin raz dostal päťtisícovú pokutu.

„Rybací tiktoker“ neskôr pred novinármi priznal, že „asi to nebol úplne najlepší nápad“, a dodal, že „žiadnemu živočíchovi neublížili“. Americká Národná služba pre morský rybolov potvrdila, že takéto zaobchádzanie s rybami je protizákonné. 

Odporúčané
Celé aljašské mesto Whittier funguje v jednej budove, dostaneš sa tam cez strašidelný tunel. Jeho obyvatelia sa cítia ako väzni Celé aljašské mesto Whittier funguje v jednej budove, dostaneš sa tam cez strašidelný tunel. Jeho obyvatelia sa cítia ako väzni 10. júla 2024 o 9:30

Ryby treba podľa nej chytať veľmi opatrne, aby sa znížilo riziko úhynu po opätovnom vypustení do mora. Floridské zákony zakazujú lovenie žralokov úplne – pravidlom je, že ich žiabre musia ostať pri akejkoľvek manipulácii ponorené. „Vtedy sme to nevedeli, už sa to nikdy viac nestane,“ povedali rybári.

Domov
Zdieľať
Diskusia