Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2021, 19:54
Čas čítania 1:08
Adam Novosad

Slovenskí hasiči dostávajú v Grécku jednu poklonu za druhou. Priniesli ste nám beštie na hasenie, pochvaľujú si miestni

NEWS HASIČSKÝ A ZÁCHRANNÝ ZBOR POŽIARE V GRÉCKU
Uložiť Uložené

Jednotka slovenských hasičov v Grécku sa už objavila vo viacerých televíznych reportážach.

Slovenskí hasiči už od nedele bojujú s požiarmi v ďalekom Grécku. Odišlo tam viac ako 70 slovenských hasičov, ktorí si za krátky čas vyslúžili veľa pozornosti od miestnych obyvateľov, ale aj televízií. 

Slovensko poslalo do Grécka to najlepšie, čo má k dispozícii, a to nielen z personálneho, ale aj technického hľadiska. Vynikajúcu techniku aj vytrénovaných hasičov si všimli grécke televízie, ktoré stihli sprostredkovať viacero reportáží o tom, ako Slováci zasahujú na ostrove Eubója. Tento ostrov požiare zatiaľ postihli najviac.

V komentároch pod reportážami nahranými na Youtube sa Gréci predbiehajú v tom, kto sa Slovákom krajšie poďakuje, a vychvaľujú ich do nebies. „Ďakujeme, bratia Slováci,“ píše jeden z komentujúcich. Veľmi často sa debatuje práve o technike, vozidlách a cisternách, ktoré si slovenskí hasiči priviezli so sebou.

Domov
Zdieľať
Diskusia