Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2021, 21:28
Čas čítania 0:28
Daniel Mikolášik

Nitrianska nemocnica musí za spackanú operáciu zaplatiť rodine 210-tisíc eur

NEWS NEMOCNICA ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Súd uložil nitrianskej nemocnici zaplatiť odškodné viac ako dvestotisíc eur, hoci rodina v žalobe žiadala vyššiu sumu.

Fakultná nemocnica v Nitre musí rodine po 29-ročnom Ivanovi vyplatiť odškodné vo výške 210-tisíc eur. Otec dvoch detí zomrel pred piatimi rokmi po banálnej operácii ucha. Nemocnica sa má okrem vyplatenia odškodného podľa súdu aj ospravedlniť za smrť mladého informatika, informuje TV Markíza.

V minulosti nemocnicu pokutoval už aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý potvrdil, že lekári počas operácie ucha, kde mal Ivan nezhubný nádor, urobili chybu. Podľa lekárov malo ísť o bežný zákrok, pričom po operácii mal pacient zostať v nemocnici maximálne 10 dní. Napokon tam však zostal 6 mesiacov, po ktorých zomrel.

Rodina v žalobe žiadala vyššie odškodné, súd však napokon uložil nitrianskej nemocnici zaplatiť presne 210-tisíc eur. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Nitrianska nemocnica doposiaľ nepotvrdila, či sa plánuje proti rozsudku odvolať.

Fakultná nemocnica v Nitre.
Fakultná nemocnica v Nitre. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia