Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2021, 16:37
Čas čítania 2:42
Martin Adam Pavlík

Vyzretý nový album Billie Eilish je plný spovedí a melanchólie (Recenzia)

Vyzretý nový album Billie Eilish je plný spovedí a melanchólie (Recenzia)
Zdroj: Getty Images/Scott Dudelson
HUDBA BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

Dunenie bás, pomalé žalospevy podkreslené akustickou gitarou či rocková bomba. Aký je druhý album populárnej speváčky?

Má sedem cien Grammy, napísala titulnú pieseň k najnovšej bondovke, na konte jedno EP a dva štúdiové albumy, stihli o nej už nakrútiť aj film (Billie Eilish: The World’s a Little Blurry), pričom len tento rok oslávila devätnáste narodeniny. Najviac sa dnes aj tak rieši jej poprsie, štýl obliekania či instagramové posty. Poďme sa tentoraz zamerať na to, čo je skutočne najdôležitejšie. A tým je jej hudba a talent. 

V piatok 30. júla speváčka vydala prostredníctvom vydavateľstiev Darkroom a Interscope Records v poradí druhý štúdiový album s názvom Happier Than Ever. Produkoval ho opäť speváčkin brat a zároveň koncertný spoluhráč Finneas O’Connell.

Album je plný melanchólie, chytľavých melódií, dunenia bás či pomalých žalospevov podkreslených akustickou gitarou. Je však lepší ako jej silný debut z roku 2019 s názvom When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Označenie pop je barbarské 

Eilish svojim fanúšikom naložila poriadnu dávku novej hudby, keďže nahrávka má 56 minút a obsahuje 16 skladieb. Americká speváčka však už pred vydaním albumu nešetrila singlami. Vyšli ochutnávky v podobe piesní Your Power, Lost Cause, Therefore I Am alebo NDA. Pri všetkých spomenutých skladbách zaujali aj skvelé videoklipy, ktoré si dokonca režírovala sama speváčka. 

Označiť tvorbu Billie Eilish jednoducho a jasne ako pop by bolo až barbarské. V jej hudbe cítiť viacero vplyvov od trip-hopu, soulu, elektroniky až po country či folk, navyše už od debutu sa speváčka jasne vyhýba tým najklasickejším popovým šablónam, akými sú napríklad až prehnane presladené a prvoplánové texty o láske.

Domov
Zdieľať
Diskusia