Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2021, 11:22
Čas čítania 1:17
Adam Novosad

VIDEO: Belgicko znovu zasiahli devastačné záplavy dva týždne po tých predchádzajúcich. Voda brala autá aj domy

VIDEO: Belgicko znovu zasiahli devastačné záplavy dva týždne po tých predchádzajúcich. Voda brala autá aj domy
Zdroj: Unsplash/Wolfgang Hasselmann/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS PRÍRODNÉ KATASTROFY
Uložiť Uložené

Južné oblasti Belgicka zasiahli silné búrky, ktoré spôsobili záplavy aj zosuvy pôdy.

Belgicko sa ledva spamätalo z rozsiahlych záplav, ktoré krajinu postihli pred viac ako týždňom, a príroda opäť miestnym obyvateľom pripravila nemilé prekvapenie. Silné búrky zasiahli najmä juh krajiny vo Valónskom regióne, ktorý tvorí viac ako polovicu celej rozlohy Belgicka, informuje DW.

Odporúčané
Výhody pre očkovaných schválil parlament. Ústupky zostali, ale neočkovaní budú aj tak potrebovať test v reštaurácii či kaderníctve Výhody pre očkovaných schválil parlament. Ústupky zostali, ale neočkovaní budú aj tak potrebovať test v reštaurácii či kaderníctve 25. júla 2021, 9:10

Najväčšie škody hlásia belgické úrady z provincie Namursko, kde sídli hlavné mesto Valónska Namur. Táto časť Belgicka je prevažne frankofónna, pričom v Namure nájdeš valónsky parlament aj sídlo valónskej vlády. Zatiaľ si záplavy podľa dostupných informácií našťastie nevyžiadali obete na životoch, len výrazné škody na majetku vo viacerých mestách.

Domov
Zdieľať
Diskusia