Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2021, 14:30
Čas čítania 7:42
Tímea Krauszová

Katka v 16 rokoch prišla na to, že ju vzrušuje hranie sa na zvieratká. Nie je to len sexuálne, ľudí petplay vzrušuje aj upokojuje

Katka v 16 rokoch prišla na to, že ju vzrušuje hranie sa na zvieratká. Nie je to len sexuálne, ľudí petplay vzrušuje aj upokojuje
Zdroj: se svolením respondentky
ZAUJÍMAVOSTI SEXUALITA ŠŤAVNATÉ LETO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

V novej časti série Šťavnaté leto sa venujeme praktike, pri ktorej sa ľudia hrajú na domáce zvieratká. Vzrušuje ich to. A pre Refresher vysvetlili, prečo by to mohlo vzrušovať aj teba.

V sérii Šťavnaté leto ti prinesieme pohľad do sveta kinkov a menej mainstreamových sexuálnych praktík. Nebude to prehliadka, ktorú si dokážeš vychutnať len zvonka. Ber to skôr ako pozvánku na experimentovanie a odhaľovanie vlastnej sexuality počas letných prázdnin. 

Aby sme ti priniesli autentický a relevantný obsah, rozprávali sme sa so sexuologičkami, psychologičkami, sexkoučkami a s ľuďmi, ktorí rozličné kinky (nestereotypné sexuálne praktiky) doma naozaj aj praktizujú.

Tentoraz sme sa zamerali na praktiku, ktorá v našich končinách nie je prezentovaná v mainstreame. Aspoň nie úplne tak, ako v skutočnosti prebieha. Instagramové filtre s mačacími uškami alebo psík s ňufákom sú veľmi obľúbené, a hoci ľudia nad nimi krútia očami, väčšina z nás si ich už vyskúšala. Milujeme zvieratká a milujeme sa aj maznať a túliť. 

Čo ak tieto dve veci spojíš? Predstavujeme ti petplay alebo v preklade hru na domáce zvieratká. Je to kink dvoch alebo viacerých dospelých ľudí (žiadne zvieratá pri tom nie sú prítomné). Zahŕňa aktivity, slovnú zásobu a v mnohých prípadoch aj outfity, ktoré sa podobajú na naše zaobchádzanie so zvieratami. Cvičíme ich, kŕmime, hráme sa s nimi a nadovšetko ich ľúbime. No neznie to ako splnený sen?

Odporúčané
Nehýb sa, zatvor oči, buď ticho! Prečo ľudí baví obmedzovať svojich partnerov pri sexe? Nehýb sa, zatvor oči, buď ticho! Prečo ľudí baví obmedzovať svojich partnerov pri sexe? 11. júla 2021, 12:30
V tomto článku si prečítaš:
  • Čo všetko zahŕňa petplay.
  • Či je petplay vstupnou bránou do zoofílie.
  • Čo na tento kink hovorí psychologička, ktorá pozná mnohých členov petsexistickej komunity.
  • Ako ho v skutočnosti prežíva Katka, ktorá sa mu venuje už pár rokov.
  • Či vedie petplay zakaždým k sexu.
  • Ako doma začať, ak si chceš skúsiť byť chvíľku mačiatko alebo šteniatko.

Nehráme sa so zvieratkami, hráme sa na zvieratká

Aportovanie, kŕmenie, hladkanie, ťahanie vlečky... v niekom to evokuje typický život na vidieku medzi zvieratami, no pre niekoho je to vzrušujúca predstava, ktorú chce zažiť na vlastnej koži.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fae👣 (@mossfaery)

Petplay je založený na vzťahu dospelých ľudí, pričom všetky strany s aktivitami (ako to už pri kinkoch býva) musia súhlasiť. Ide o vzťah dominantnej a submisívnej osoby, preto technicky spadá do kategórie BDSM. Vôbec však nemusí zahŕňať bolesť či kostýmy, ide prioritne o stav mysle, do ktorého sa počas hry účastníci dostanú. Submisívny človek býva zvieraťom; najčastejšie psom, mačkou alebo poníkom (pričom napríklad v gay vzťahoch býva obľúbenejšie šteniatko než dospelý pes). 

Odporúčané
Dajana maľuje erotické obrazy: Už na základnej škole som kreslila sexy dievčatá v minisukniach. Učitelia ma hrešili (Rozhovor) Dajana maľuje erotické obrazy: Už na základnej škole som kreslila sexy dievčatá v minisukniach. Učitelia ma hrešili (Rozhovor) 18. marca 2024, 18:00

„Nejde o prejav sexuálnej náklonnosti ku skutočným zvieratám, ale o tú hru na zvieratká ako jednu z foriem predohry. Každého človeka v tomto priťahuje niečo iné: môže to byť zviera a pán alebo študent a učiteľ, alebo aj iné úlohy,“ vysvetľuje Zdenka Pospíšilová, česká psychologička, ktorá sa vo svojej praxi sústreďuje na kinky, sexualitu a rôzne neštandardné vzťahové usporiadania.

„Ak ma to láka a pýtam sa sama seba, či je to pre mňa, je vhodné s tým experimentovať,“ vraví psychologička. Možno sa na podobné videá preklikneš pri pozeraní porna alebo si o tom zvykneš čítať články. Ak áno, môže to naznačovať tvoju preferenciu. No ako upozorňuje Pospíšilová, to, aké porno pozeráme alebo aké máme vnútorné fantázie, sa nemusí (a niekedy ani nedá) vždy preklopiť do reality.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mr. S Leather (@mrsleather)

Hra na zvieratká môže zahŕňať rôzne aktivity, vysvetľuje ďalej expertka na kinky a sexualitu. Môžu to byť nežné veci, ktoré by vlastne ani na verejnosti nevzbudili nejaké pohoršenie: hladkanie po brušku, škrabkanie za uchom, milé prezývky a nekonečné rozmaznávanie. Mnohé dvojice si prechádzajú aj výcvikom: páni učia svojich psíkov aportovať, ľahnúť si, sadnúť, a ak to psíky urobia, dostanú odmenu. Býva to normálne jedlo pre ľudí alebo ďalšia dávka maznania sa.

„Zvieratká“ môžu piť z misky, chodiť či behať po štyroch, v prípade poníkov je bežné ich aj zapriahnuť do práce. Ťahajú vlečku so svojím pánom alebo svojou paňou, zvyknú sa dokonca organizovať aj preteky. Kostýmy sú skôr doplnok, samotnú hru môžeš zažiť aj bez nich. 

Odporúčané
Týždeň som mala sex každé ráno. Zistila som, že veda má pravdu Týždeň som mala sex každé ráno. Zistila som, že veda má pravdu 12. marca 2024, 9:30

Často sa pritom preferencie u ľudí miešajú, napríklad niektorí preferujú byť mačiatkom a zároveň sú radi zviazaní, a tak doma praktizujú shibari. Iných veľmi baví bolesť, preto sú v role psíka naschvál neposlušní, aby dostali po zadku. Hranice prakticky neexistujú, všetko je na dohode oboch strán. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Chateau - Cat girl Manor (@the_chateau)

Ak to však chcú praktizovať dlhodobo, zvyčajne si zadovážia kostýmy. Začína sa to uškami na čelenkách a pripínacími chvostíkmi, prípadne análnymi kolíkmi s chvostom a pokračuje často práve zvieracími kostýmami či mejkapom, často je tu prepojenie na cosplay a štýl si môžeš zvoliť aj podľa svojich preferencií. Aj Katka, s ktorou sme sa o petplayi rozprávali, sa k nemu dostala cez lásku k cosplayu a anime.

Odporúčané
Pocit, že niekomu úplne a bezvýhradne patrím, ma viac uspokojí ako sex samotný. Vyspovedali sme Slovákov, ktorí obľubujú tvrdý sex Pocit, že niekomu úplne a bezvýhradne patrím, ma viac uspokojí ako sex samotný. Vyspovedali sme Slovákov, ktorí obľubujú tvrdý sex 31. mája 2020, 12:02

Ako zvieratko sex nemávam, zažívam inú úroveň vedomia a slobodu

Katka o petplayi hovorí otvorene, no nezvykne to nahlas prezentovať. Jej blízki o tejto preferencii vedia, neriešila to však s nimi dopodrobna. Občas pridá nejakú fotku na svoj Instagram, no je to len zlomok jej záujmov. Na to, že ju baví hrať sa na zvieratko, prišla zhruba v šestnástich. Začalo sa to alternatívnou módou, najmä goth štýlom. Bavili ju reťaze, obojky a podobné doplnky.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 101003 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia