Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2021 o 11:16
Čas čítania 3:42
Viktor Kniš

Majk Spirit by mal niesť trestnoprávnu zodpovednosť za odhováranie ľudí od očkovania, tvrdí exsuperstarista Petraník

Majk Spirit by mal niesť trestnoprávnu zodpovednosť za odhováranie ľudí od očkovania, tvrdí exsuperstarista Petraník
Zdroj: Refresher
NEWS MAJK SPIRIT
Uložiť Uložené

Majk Spirit zdieľal na svojom instagramovom profile pred očami desiatok tisíc Slovákov príspevky obžalovanej biologičky Pekovej. Tvrdí, že nechce ľuďom hovoriť, či sa majú dať zaočkovať, jeho príspevky však nesú jednoznačný podtón konšpirácií.

Majk Spirit sa niekoľko posledných dní venoval na svojom instagramovom profile téme vakcín a koronavírusu. Tvrdí, že síce nechce ľuďom hovoriť, čo majú robiť, ďalej však tému rozoberá spôsobom blízkym konšpirátorom.

Spochybňuje štúdie a vedecky overené fakty, namiesto ktorých podsúva verejnosti teórie o nejasnom pôvode koronavírusu. Prešetrovanie, či vznikol v laboratóriu alebo sa vyvinul v tele živého organizmu, síce prebieha, WHO však narazila na neochotu Číny spolupracovať pri dopĺňaní potrebnej dokumentácie. 

„Žiadame, aby sa veda oddelila od politiky a aby ste nás nechali hľadať odpovede v korektnej, pozitívnej atmosfére,“ povedal pred novinármi šéf programu WHO pre núdzové situácie Michael Ryan. „Celý tento proces je otrávený politikou,“ upozornil.

V súvislosti s bezpečnosťou a účinnosťou vakcín proti koronavírusu sme oslovili Štátny ústav pre kontrolu liečiv. 

Spirit chce na prvom mieste v trendoch matku konšpirátorov

Spirit zdieľa rozhovor biologičky Pekovej, v ktorom nemá oponenta. Tvrdí v ňom, že vakcína je experiment a môže spôsobiť nebezpečné choroby, podľa rapera by však mal tento rozhovor vidieť každý a mal by byť prvý v trendoch. Pozornosť vedkyni dávajú najmä portály Hlavné správy, Infovojna a Zem a vek. Peková nesprávne predpovedala druhú vlnu a je obžalovaná z podvodov za 9 miliónov eur. 

Odporúčané
LOVESTREAM prezradil ďalšie meno. Na festivale vystúpi známy slovenský interpret LOVESTREAM prezradil ďalšie meno. Na festivale vystúpi známy slovenský interpret 19. apríla 2023 o 15:01

Po niekoľkých dňoch od zdieľania týchto príspevkov sa Majk Spirit čudoval, že mu klesli dosahy na Instagrame, a dodal, že aj jeho kolegovia zo scény majú podobnú skúsenosť. Myslel si, že je to preto, že ich sociálna sieť cenzuruje. 

Na Majka Spirita reagoval aj bývalý superstarista Jakub Petraník, ktorý Spiritovi vysvetlil, kde môže byť problém. „Nech si Spirit myslí, čo chce, ale nech svojimi postojmi nepriamo nenabáda ľudí k tomu, aby sa báli vakcíny. Azda sa nebudem pýtať Majka Spirita na vakcínu, ale opýtam sa svojej lekárky,“ povedal Petraník pre Plus 7 dní. Petraník upozornil na zdieľanie Pekovej, ktorá dlhodobo šíri nepravdy o vakcínach. Okrem iného tvrdí, že vírus HIV bol prenášaný vo vakcínach na covid.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia