Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2021, 17:51
Čas čítania 0:44
Dominik Vetrák

Producenti Dňa nezávislosti nechceli obsadiť Willa Smitha, lebo černosi vraj filmom nezarábajú veľké peniaze

Producenti Dňa nezávislosti nechceli obsadiť Willa Smitha, lebo černosi vraj filmom nezarábajú veľké peniaze
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY WILL SMITH
Uložiť Uložené

Vďakabohu, že tvorcovia filmu prehovorili štúdio 20th Century Fox.

Independence Day (Deň nezávislosti) navždy zmenil blockbusterový Hollywood a priniesol so sebou čerstvý sci-fi závan. Snímku milujeme do dnešného dňa a aj po 25 rokoch sa z nej dnešní režiséri môžu mnohé naučiť.

Tak napríklad to, že rasizmus bráni úspechu. Režisér Rolland Emmerich a scenárista Dean Devlin v rozhovore pre The Hollywood Reporter prezradili, že štúdio 20th Century Fox im nechcelo dovoliť obsadiť do hlavnej roly Willa Smitha, lebo je černoch.

Odporúčané
10 najočakávanejších kinofilmov do konca roka 2021 10 najočakávanejších kinofilmov do konca roka 2021 6. júla 2021, 9:30

Podľa nich černosi mimo USA ľudí v kinách skôr odpudia a film tak nezarobí dostatočne veľa peňazí. Devlin a Emmerich sa však vyhrážali, že film spravia v štúdiu Universal (to by im asi nevyšlo), a tak 20th Century Fox nakoniec ustúpilo. Výsledok? 

Independence Day sa po premiére 4. júla 2021 stal s tržbami viac ako 817 miliónov dolárov druhým najlepšie zarábajúcim filmom v kinách v histórii, keď nestačil len na tržby Jurského sveta od Stevena Spielberga (1,034 miliardy dolárov). Spielberg neskôr Emmerichovi povedal, že tento film navždy zmení blockbustery, a tak sa aj stalo.

No a z Willa Smitha sa stala gigantická hollywoodska hviezda. Málokomu by sme asi zožrali, že sa nezľakne mimozemšťana a namiesto toho mu vrazí jednu medzi oči. Welcome to Earth.

Domov
Zdieľať
Diskusia