Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2021, 9:30
Čas čítania 5:51
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších kinofilmov do konca roka 2021

10 najočakávanejších kinofilmov do konca roka 2021
Zdroj: Marvel Studios/Sony
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Kiná znova ožívajú a do konca roka v nich uvidíme nezabudnuteľné filmy. Na čo sa tešíme najviac?

Vyzerá to tak, že hollywoodske štúdiá už svoje očakávané filmy odkladať nebudú. Kiná budú bojovať o to, aby ostali otvorené aj na jeseň a v zime, a my pevne veríme, že sa im to podarí. Za posledný rok sa im nazbieralo veľké množstvo filmov, ktoré čakajú na premiéry. Vybrať 10 najočakávanejších filmov do konca roka by bolo asi nemožné.

Rovno sme teda vyradili filmy od streamovacích platforiem. Ich program ti prinášame každý mesiac, takže o nič nebudú ukrátené. Rozhodli sme sa zamerať výhradne na kiná a nezabudnuteľný filmový zážitok, aký poskytujú len ony. 

Odporúčané
10 najlepších filmov prvej polovice roka 2021 10 najlepších filmov prvej polovice roka 2021 2. júla 2021, 9:30

Green Knight – 29. júl

Spojenie artušovských legiend, nezávislého štúdia A24, nádherného vizuálu vo fantasy štýle od režiséra Ghost Story či Pete’s Dragon – a výsledkom je oku lahodiaci Green Knight. V hlavnej role sa predstaví Dev Patel (Milionár z chatrče) ako sir Gawain, synovec kráľa Artuša a azda najznámejší rytier z artušovských legiend.

Hrdina sa vydá za dobrodružstvom s cieľom čeliť Green Knightovi, bájnej bytosti a skúške pre mužov. Toho vidíme aj v traileri, kde dokazuje, že nebude jednoduchým protivníkom. Okrem Deva Patela uvidíme aj Aliciu Vikander či Joela Edgertona. Po pozretí traileru ti bude jasné, prečo sa na snímku tak veľmi tešíme. 

James Bond: No Time To Die – 30. september

Daniel Craig, Ana De Armas, Rami Malek, Léa Seydoux a ďalší. Epický herecký ansámbel v špionážnom filme roka a Craigova rozlúčka s Jamesom Bondom. Na No Time To Die čakáme už príliš dlho. Nebyť koronavírusu, v tomto čase by sme už pomaly hádali meno ďalšieho predstaviteľa najznámejšieho špióna na svete. Vzhľadom na tento odklad azda mali tvorcovia aspoň dosť času dokončiť vizuálne triky. 

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Dej sa posunie do budúcnosti, keď už je 007 na odpočinku. Z dôchodku ho však vytiahne starý známy, ktorý súrne potrebuje jeho pomoc, inak bude svet v ohrození. Na vine je nebezpečný Safin (Rami Malek) a jeho oddaní sluhovia ochotní zabíjať. 

The Many Saints of Newark – 1. október

Prequel k Sopranos, a teda film zaoberajúci sa udalosťami pred slávnym seriálom Sopranos, nám priblíži mladícku nerozvážnosť Tonyho Soprana. Samozrejme, známe postavy stvárnia noví, mladí herci, no fanúšikov nezabudnuteľného seriálu Sopranos poteší fakt, že o film sa starajú rovnakí tvorcovia, ktorí vymysleli a natočili aj seriál. 

Tonyho Soprana stvárni Michael Gandolfini, syn Jamesa Gandolfiniho, predstaviteľa pôvodného Tonyho Soprana. Kruh sa teda symbolicky uzatvorí. Uvidíme aj Raya Liottu či Jona Bernthala. Príbeh sa bude odohrávať v Newarku roku 1966 počas násilných konfliktov medzi afroamerickými a talianskymi komunitami. 

The Last Duel – 14. október

Snímka bude vychádzať z knihy The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France od Erica Jagera a príbeh zo 14. storočia by sa mal zameriavať na normanského rytiera (Damon), ktorý sa po návrate z vojny dozvedá od svojej ženy, že ju znásilnil jeho najlepší priateľ (Affleck). Nikto jej však neverí, a tak sa rytier odvolá na francúzsky súd. Ten následne rozhodne, že o vine či nevine obžalovaného rozhodne výsledok vzájomného súboja na život a na smrť.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99864 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorého sci-fi od slávneho režiséra sa už nevieme dočkať.
  • Prečo je film Spider-Man: No Way Home jedným z najočakávanejších komiksových filmov histórie.
  • Top Gun: Maverick jednoducho musíš zažiť v kine. Také filmy sa natočia raz za 5 rokov.
  • Ktorý film Keanu Reevesa nás v decembri pozadí na zadok.
  • Ktorý muzikál sa dostal do top 10 a prečo.
Domov
Zdieľať
Diskusia