Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 9:30
Čas čítania 5:40
Dominik Vetrák

10 najlepších filmov prvej polovice roka 2021

10 najlepších filmov prvej polovice roka 2021
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY FILM NA VEČER NAJLEPŠIE FILMY TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Tie najlepšie filmy, ktoré sme mohli vidieť na Slovensku v kinách alebo na streamingových platformách.

Máme za sebou prvých 6 mesiacov roka 2021, a aj keď boli kiná prvé mesiace zatvorené, letná sezóna v nich stihla odštartovať. Ba čo viac, mnohé kvalitné snímky sa hrali v menších klubových kinách alebo na streamovacích platformách, takže sme nemali problém vybrať 10 skvelých titulov, ktoré sa nám zatiaľ páčili najviac.

Ak je názov filmu vyznačený modrým odkazom, po kliknutí naň sa dostaneš na recenziu.

Odporúčané
10 extrémne bizarných erotických scén: vajce ako sexuálna hračka či masturbácia pred sestrou a kamarátom 10 extrémne bizarných erotických scén: vajce ako sexuálna hračka či masturbácia pred sestrou a kamarátom 27. júna 2021, 12:30

10. Judas and the Black Messiah (réžia Shaka King)

Z názvu ti je zrejme jasné, že je to film o zrade. Ak poznáš históriu okolo Freda Hamptona, lídra radikálnej politickej a spoločenskej skupiny za práva černochov, približne vieš, čo ťa čaká aj vo filme.

Ak históriu nepoznáš, čaká ťa technicky skvelá biografická dráma o tom, ako ešte celkom nedávno museli Afroameričania v USA čeliť okrem násiliu z radov obyčajných ľudí aj úkladným vraždám zo strany polície či FBI.

Pohár trpezlivosti niekde musel pretiecť, a tak sa členovia Black Panther rozhodnú bojovať o svoje životy, aj keby to malo znamenať vyvolanie malej vojny. Snímke by sa hodilo, keby bola napínavejšia, emotívnejšia a strhujúcejšia. Má síce famózne herecké výkony, ale rýchlo vyprchá. Vzhľadom na kvalitu ostatných tohtoročných počinov a tému sme sa však rozhodli, že film si tu zaslúži byť. 

Judas and the Black Messiah
Zdroj: Warner Bros./HBO Max


9. Raya and the Last Dragon (r. Don Hall, Carlos López Estrada)

Od filmu Raya sme mali po skvelých traileroch veľké očakávania hlavne v rámci animácie a bojových štýlov. Ázijské postavy a kultúra spoločne so zameraním deja na dobrodružstvo boli prísľubom zábavného filmu s potenciálom na originálny námet. Raya v snímke objaví posledného žijúceho draka, s ktorým sa pokúsia zachrániť krajiny navôkol pred čírym zlom, ktoré ich požiera. 

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Snímka nakoniec svojou animáciou skutočne potešila, aj keď niekedy bolo cítiť, že tvorcovia filmu mali kvôli práci z domu často zviazané ruky. Pozitívne hodnotíme dej, hlavné postavy, záver a hlavne herecké výkony všetkých zúčastnených. Rozhodne ide o jeden z tých lepších disneyovských animákov.

Raya and the Last Dragon
Zdroj: The Walt Disney Company

8. The Mitchells vs Machines (r. Michael Rianda, Jeff Rowe)

Tento animák ukázal, ako sa to má robiť. Tvorcovia Spider-Man: Into the Spider-Verse podporili nápad neskúsených animátorov a vznikol z toho vcelku vtipný (humor však zďaleka nesadne každému) a hlavne unikátny animovaný film o netradičnej a nie tak celkom fungujúcej rodinke.

Napriek svojej dysfunkcii sa stali poslednou rodinou, ktorú roboti nezajali. Snímka má pekne rodinné posolstvo, ktoré divákovi posúva prostredníctvom apokalyptického deja o tom, ako sa umelá inteligencia vzoprie ľudstvu a chce ho zničiť. Trailer ti film dokonale predstaví a my už len dúfame, že ti ozaj svieži štýl animácie a humor sadnú. 

Mitchells vs Machines
Zdroj: Netflix

7. Nobody (r. Ilya Naishuller)

Scenárista Johna Wicka a režisér famózneho akčného a revolučného filmu Hardcore Henry sa spojili, aby vytvorili poriadnu akčnú pecku. Namiesto klasických akčných hviezd však dali šancu Bobovi Odenkirkovi (poznáš ho ako Saula z Breaking Bad).

Odporúčané
10 najlepších filmov roka 2023 10 najlepších filmov roka 2023 26. decembra 2023, 12:30

Dnes už 58-ročný herec 2 roky tvrdo trénoval a vo filme to aj vidieť. Jeho postava je bývalým špeciálnym agentom, ktorý v záujme ochrany svojej rodiny zaútočí na nebezpečný ruský gang. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99720 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý film sa nečakane objavil v top 5.
  • Ktorý európsky film je podľa nás 2. najlepším filmom tohto roka.
  • Ktoré oscarovky sa do nášho top 10 ani nedostali.
  • Ktorý film považujeme v prvom polroku 2021 za najlepší.
Domov
Zdieľať
Diskusia