Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 20:12
Čas čítania 0:57
Adam Novosad

Muž trpiaci alzheimerom prestal spoznávať svoju manželku. Znovu sa však do nej zamiloval a požiadal ju o ruku

Muž trpiaci alzheimerom prestal spoznávať svoju manželku. Znovu sa však do nej zamiloval a požiadal ju o ruku
Zdroj: Oh Hello Alzheimer
NEWS DUŠEVNÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Peter Marshall sa do svojej manželky opätovne zamiloval, aj keď sa postupne stala iba opatrovateľkou, ktorú dennodenne stretáva.

Život s Alzheimerovou chorobou dokáže byť srdcervúci. Vo veku iba 53 rokov sa o tom začal presviedčať Peter Marshall so svojou manželkou Lisou, keď mu zákernú chorobu diagnostikovali a on postupne prestal Lisu spoznávať. Vývoj choroby spôsobil, že Peter zabudol, kto je jeho manželka aj na vlastnú svadbu, ale ona na svojho muža nikdy nezanevrela, informujú CBS News.

Spoločná minulosť vyfučala do vzduchu a Peter v Lise odrazu videl opatrovateľku, ktorá s ním trávi každý deň. Láska si však našla cestu späť. Netrvalo dlho a Peter sa o Lisu začal zaujímať ako o potenciálnu partnerku, dvoril jej a vyzeralo to, akoby sa opäť vrátili do tínedžerských čias, keď spolu dvaja mladí ľudia začínajú chodiť.

alzheimer
Zdroj: Oh Hello Alzheimer

Lisa bola z tejto situácie prekvapená, ale fakt, že sa do nej jej manžel opätovne zamiloval aj po tom, čo na celú spoločnú minulosť zabudol, ju hrial pri srdci. Najväčšie prekvapenie preto prišlo vo chvíli, keď spolu raz pozerali televíziu, na obrazovke sa zjavil svadobný obrad a on jej spontánne povedal, že by si ju chcel vziať.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

Dojatá manželka povedala áno a s pomocou rodiny a známych zorganizovala svadbu podľa predstáv svojho partnera. Z obradu vznikli úžasné spomienky, o čom svedčia dojímavé fotografie, a Peter bol podľa Lisy vo svojej najlepšej forme – na chvíľu akoby alzheimer zmizol alebo sa ukryl do úzadia.

Nanešťastie si choroba nedala prestávku nadlho, pretože deň po obrade bola celá svadba znovu zabudnutá. „Ja som tá, ktorá si ju bude pamätať. A to mi neskôr pomôže vyrovnať sa s tým, čo bude, pretože je to príbeh skutočnej lásky,“ skonštatovala Lisa po dvoch obradoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia