Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 20:01
Čas čítania 0:57
Kamila Šebestová

Indovia tvrdili, že kravské lajná ani moč covid-19 nevyliečia. Za post na Facebooku skončili za mrežami

Indovia tvrdili, že kravské lajná ani moč covid-19 nevyliečia. Za post na Facebooku skončili za mrežami
Zdroj: TASR/Petr David Josek
NEWS FACEBOOK INDIA KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Demokracia po indicky. Novinára a aktivistu odsúdili na 45 dní väzenia. Dôvodom bolo spochybnenie teórie, že z koronavírusu ťa môže dostať kravské lajno alebo moč.

Indického novinára a aktivistu stihol nešťastný osud. Za to, že na internete zatracovali teóriu o údajnej liečivej sile kravského lajna a moču, ich na 45 dní zavreli do väzenia. 

V Indii totiž niektorí ľudia veria, že covid-19 im pomôžu vyliečiť kravy, ktoré sú v krajine posvätné. Aktivista Erendro Leichombam a novinár Wangkhem verejne písali o tom, že treba počas pandémie veriť vede, nie náboženstvu. 

„Liek na koronavírus nie je kravské lajno a kravský moč. Liek je veda a zdravý rozum,“ písal aktivista Leichombam na svojom Faebooku. Podobne sa vo svojom príspevku vyjadril novinár Wangkhem. 

Na zdravý rozum bohužiaľ aj doplatili. Podľa portálu Vice News polícia po zverejnení príspevku nečakane vtrhla do domu a Leichombama násilne zatkla. 

Domov
Zdieľať
Diskusia