Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 10:53
Čas čítania 1:42
Tímea Krauszová

Kollár zablokoval výhody pre zaočkovaných. Tvrdí, že nechce, aby boli na Slovensku dve kategórie ľudí

POLITIKA BORIS KOLLÁR VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Predseda parlamentu Boris Kollár dnes zorganizoval tlačovú konferenciu, na ktorej kritizoval návrh zákona, ktorý by vytvoril výhody pre zaočkovaných.

Predseda parlamentu Boris Kollár spolu s členmi hnutia Sme rodina v piatok pozval novinárov na tlačovú konferenciu, na ktorej hovoril o aktuálnom spore v koalícii.

„Vzniklo veľmi veľa dezinformácií pri snahe prijať zákon, ktorý mal byť dnes predložený v parlamente a hnutie Sme rodina ho zablokovalo,“ otvoril besedu Kollár s tým, že to vraj robí kvôli ľuďom.

Nechce výhody pre zaočkovaných

Boris Kollár tvrdí, že ľudí nechce nahnevať tým, že ich štát prakticky donúti dať sa očkovať alebo platiť za testy. Keďže sa v tomto období rušia bezplatné testy, znamená to, že by si ľudia museli platiť desiatky eur za antigénové alebo PCR testy napríklad pred rodinným výletom či návštevou reštaurácie.

Ako alternatívu žiadajú niekoľko testov týždenne, ktoré by hradil štát (podobne ako to funguje v Rakúsku), prípadne platiť testovacím strediskám podľa počtu urobených testov zo štátnych peňazí.

Domov
Zdieľať
Diskusia